![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie. Posiadam kolumnę slug, która jest tłumaczona. Na podstawie adresu (polskiego, bądź angielskiego) chcę, aby podczas zapytań doctrine automatycznie joinował zapytanie, tak abym bez zbędnych dodatkowych joinów dostał wynik.
Przeczytałem dokumentację i to co udało mi się wdrożyć to:
jakkolwiek nie znalazłem nigdzie, jak zrobić, aby każde zapytanie dla danego repozytorium dodawało tego joina z automatu... dodatkowo aby obsługiwało metody magiczne findOneBySlug itd... mam nadzieję, że da się to zrobić...? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 4 Dołączył: 14.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozważałeś napisanie swojego repository?
http://symfony.com/doc/2.0/book/doctrine.h...ository-classes Metody możesz dodać wtedy dowolne, a zapytania zależą tylko od Ciebie. Alternatywnie możesz przejrzeć klasy z bundla Gedmo czy nie ma czegoś gotowego, ale pewnie i tak nie będzie w 100% dopasowane. -------------------- Accesto.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak... mam swoje repository...jakkolwiek czasem gdzieś się używa metod magicznych z przyzwyczajenia bądź krótszego zapisu i wtedy okazuje się błąd, że rekord nie został znaleziony (bo nie szukał przy joinowaniu języków). Jeżeli tak jest, to w takim przypadku, według mnie, najlepiej całkowicie wyeliminować zapytania za pomocą magicznych metod dla tabel tłumaczonych bo może się narobić bałagan...
Ten post edytował blackroger 1.05.2013, 11:05:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:04 |