![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
||
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jak wykryć że w w textarea są same spację i nic więcej ( jedną albo 1000 spacji, ogólnie tylko spacje) . Ponieważ zrobiłem coś takiego, że na forum jak ktoś nic nie wpisze w polu TREŚĆ to podaje komunikat, że pustych postów nie można dodawać, ale jak ktoś wpisze spacje to to uzna już jako != NULL ;/
*** I jeszcze jedno pytanie jak wyciągnąć np. z tego: http://forum.php.pl/index.php?act=Post&COD...69&p=129689&st= tzn. jak sprawdzić czy jest w tym string-> php.pl/index.php ? Ten post edytował KRCreater 6.10.2004, 18:09:43 -------------------- |
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a potem dopiero sprawdzasz... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może po prostu trim" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual?
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
||
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
obie funkcje się przydały ale wykorzystałem str_replace (jak mogłem na to nie wpaść
![]() -------------------- |
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:44 |