![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 12 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie,
mam pewien problem z zapisem do Bazy Mysql wielu zmiennych ... a mianowicie... Założmy, że mamy formularz Kod <form action='cos.php' method='post'> <table id="BledyId"> <thead> <tr> <th>Lp.</th> <th>Kto Robił</th> <th>Kod Błędy</th> <th>Sztuk</th> <th>Naprawialny</th> <th>Komentarz</th> </tr> </thead> <tbody> <tr id="wiersz-1"> <td> 1. </td> <td> <label> <input type="text" name="Kto[]" class="enter" /> </label> </td> <td> <label> <input type="text" name="KodBlad[]" /> </label> </td> <td> <label> <input type="text" name="SztukiBlad[]" /> </label> </td> <td> <label> Tak <input type="radio" name="Naprawialny[]" value="tak" /> </label> <label> Nie <input type="radio" name="Naprawialny[]" value="nie" /> </label> </td> <td> <label> <textarea name="Komentarz[]"></textarea> </label> </td> <td> <a href="#" id="dodajWiersz" class="add button" title="Dodaj nową linię">Add</a> </td> </tr> </tbody> </table> </fieldset> </div> <input id="SendButton" name="SaveRaport" type="submit" value="Zapisz Dane" /> </form> i teraz ten formularz można powieli wiele razy... I tu zaczyna się mój problem... Jak sprawdzić czy wszystkie pola są wypełnione a następnie zapisać do bazy np. jeśli linia zostanie powielona 3 x... jako 3 nowe rekordy...? Próbowałem tak ale coś nie dokońca pasuje mi ten skrypt Kod $Kto = addslashes($_POST['Kto']);
$KodBlad = addslashes($_POST['KodBlad']); $Naprawialny = addslashes($_POST['Naprawialny']); $Komentarz = addslashes($_POST['Komentarz']); foreach($Kto as $BledyRaport => $Dane){ if(!empty($Dane)){ $DaneBlock = true; } else{ exit; } } if(isset($DaneBlock)){ foreach($KodBlad as $BledyRaport => $Dane){ if(!empty($Dane)){ $DaneBlock1 = true; } else{ exit; } } if(isset($DaneBlock1)){ foreach($Naprawialny as $BledyRaport => $Dane){ if(!empty($Dane)){ $DaneBlock2 = true; } else{ exit; } } } if(isset($DaneBlock2)){ foreach($Komentarz as $BledyRaport => $Dane){ if(!empty($Dane)){ //Zapis do Bazy } else{ exit; } } } } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do każdego pola domyślne wartości (np. "Podaj email"). Jeżeli wartość pola jest równa wartości domyslnej (sprawdzasz w pętli na początku) to formularz jest źle wypełniony. Możesz tez sprawdzić przez funkcje in_array
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:39 |