![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początku chciałem się przywitać .
Mam dwie tabele Pierwsza tabela 'produkt' a w niej ID | Nazwa ____________________________ 1 |Telewizor 2 | Pralka 3 | Okap 4 | Kino domowe Druga tabela 'promocja' a w niej ID | Opis ___________________ 1 | Promocja gazeta 1 | Promocja 2 | Internet 2 | Gazeta Chcę połączyć obie tabele oraz wiersze o identycznym id i wyświetlić taki wynik ID | Nazwa | Opis ___________________________________ 1 | Telewizor | Promocja gazeta Promocja 2 | Pralka | Internet Gazeta 3 | Okap 4 | Kino domowe Zastosowałem SELECT * FROM `produkt` a LEFT OUTER JOIN `promocja` b USING (id) ale wyświetla mi dublowane wiersze ID | Nazwa | Opis ___________________________________ 1 | Telewizor | Promocja 1 | Telewizor | Gazeta Promocja 2 | Pralka | Internet 2 | Gazeta | Gazeta 3 | Okap 4 | Kino domowe Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 116 Dołączył: 3.06.2012 Skąd: Lędziny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze zapomniałem napisać że będę chciał wyszukać w w opisie np: Promocja używając LIKE
ID | Nazwa | Opis ___________________________________ 1 | Telewizor | Promocja 1 | Telewizor | Gazeta Promocja 2 | Pralka | Internet 2 | Gazeta | Gazeta 3 | Okap 4 | Kino domowe Próbowałem SELECT a.*, b.* FROM `produkt` a LEFT JOIN `promocja` b ON a.id = b.id WHERE `opis` LIKE %prom% ale wywala mi błąd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:41 |