![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem pisać aplikację w najnowszej wersji Kohany 3.3
Mam plik bootstrap.php:
.htaccess mam następujący: Kod RewriteEngine On RewriteBase /wypoczynek/ <Files .*> Order Deny,Allow Deny From All </Files> RewriteRule ^(?:application|modules|system)\b.* index.php/$0 [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule .* index.php/$0 [PT] Adres www.localhost/wypoczynek działa prawidłowo ale jak wpiszę www.localhost/wypoczynek/dodaj-obiekt to mam błąd 404 od Apache. Co jest złe? Na tym serwerze pisałem aplikacje w starszej wersji Kohany i działało poprawnie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj default routing na sam koniec. Nowe wpisy w routingu dawaj PRZED default'owymi ustawieniami.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak kolega wyżej napisał default musi być zawsze na końcu.
Ja dodatkowo zrobiłem sobie coś takiego bootstrap.php
i w każdym module mam(albo nie) plik z routingiem który z automatu mi się ładuje. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak kolega wyżej napisał default musi być zawsze na końcu. Ja dodatkowo zrobiłem sobie coś takiego bootstrap.php
i w każdym module mam(albo nie) plik z routingiem który z automatu mi się ładuje. ok mam routing przeniesiony nad default ale to nie pomoglo. W bootstrap.php usunalem linie odnosnie index_file. Teraz pojawia mi sie podstrona ale pod adresem www.localhost/wypoczynek/index.php/dodaj-obiekt Jednak ja chce bez index.php Odnosnie roznych plikow z routingiem to w jakim folderze je umiescic i powinny miec nazwe route.php? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy aby nazwy plików zaczynasz z wielkiej litery. Sprawdz kontroller który ci nie działa.. czy z dużej litery masz nazwę klasy itp. Mówię serio.
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdź czy aby nazwy plików zaczynasz z wielkiej litery. Sprawdz kontroller który ci nie działa.. czy z dużej litery masz nazwę klasy itp. Mówię serio. Wielkość liter jest poprawna... Problem pojawia się w Kohana 3.3 w starszej wersji działa bez zarzutu ten sam kod Ten post edytował wiciu010 28.04.2013, 16:44:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem o tym.. lecz ja miałem identyczny problem. Na kohana 3.2 wszystko działało jak trzeba. na 3.3 były problemy.. a wystarczyło pliki kontrolerów pisać z dużej litery aby naprawić problem.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:27 |