![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytając dokumentacje trafiłem na http://book.cakephp.org/2.0/en/controllers...troller-actions i zastanawiam się nad tym jak to w praktyce wykożystać:
"If for some reason you?d like to skip the default behavior. Both of the following techniques will by-pass the default view rendering behavior. - If you return a string, or an object that can be converted to a string from your controller action, it will be used as the response body. - You can return a CakeResponse object with the completely created response." Chodzi o pogrubione zdanie.
Wcale nie powoduje wyrenderowania zwracanego stringu tylko wywala błąd o braku widoku dla HelloController::hello(). Co robię nie tak? Ten post edytował spokoloko123 26.04.2013, 17:39:55 -------------------- Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 673 Pomógł: 106 Dołączył: 31.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"You can return a CakeResponse object with the completely created response"
albo popełniamy gdzieś jakiś błąd (choć przykłady są tak banalne, że wątpię) albo oni go mają ![]() ...mimo wszystko jednak nie polecam ani return, ani przykładu podanego przeze mnie (czemu kontroler ma przejmować czynności należące do widoku?) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 7 Dołączył: 22.10.2009 Skąd: Siędzę Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przejzyj dokladnie http://book.cakephp.org/2.0/en/controllers...esponse-testing zeby zobaczyc jak dokladnie mozna uzywac tej metody.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 12 Dołączył: 15.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chodzi mi o zwracanie obiektu CakeResponse, a właśnie samego stringa. Nie wykożystuje tego też w żadnym produkcyjnym skrypcie tylko w ramach poznawania frameworka.
@r4xz oczywiśnie kontroler nie ma się tym zajmować ![]() Ten post edytował spokoloko123 1.05.2013, 13:10:51 -------------------- Pomogłem? Kliknij POMÓGŁ
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:31 |