![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam dość czasochlonny projekt na zajęcia - moje zadanie to pobrać dane ze stron, które mam wylistowane w pliku txt. Do tego celu używam file_get_contents. Wszystko fajnie, ale czasem skrypt się zacina i nie mam pojęcia czemu. Może jest to związane z timeout serwera, z którego chcę pobrać dane. Jako że file_get_contents nie umożliwia ustawienia timeout, to szukam innego rozwiązania. Stawiam na fsockopen albo cURL:
Które rozwiązanie będzie lepsze? Chce aby po braku odp. po 10 sekundach skrypt ominął link i leciał dalej. Oczywiście czas dla skruptu mam ustawiony na nieskończony (choć chyba dla bezpieczeństwa ustawię jakieś 5 godzin). -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To także pomogło, ale główna przyczyna była inna. Brakowało jednego warunku w pętli
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:32 |