![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Micho- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam startuje w konkursie, w którym trzeba należy npisać algorytm. Plik z algorytmem zostaje wysłany na serer i tam zostaje uruchomiony.
Napisałem algorytm i wszystko wydaje się okej. W treści zadania jest napisane: Zadanie: Napisz program, który wczyta ze standardowego wejścia opis rozmiaru tablicy, ilość kolorów i dostępnych klocków a następnie zwróci rozłożenie tych klocków na tablicy tak i teraz moje pytanie czym pobrać i zwrócić te dane, tak aby zostały wczytane przez skrypt testujący. Podam jeszcze ze organizatorzy umieścili skrypt testujący, który można pobrać tutaj: Na potrzeby testowania kodu offline dostarczony jest Tester Po pobraniu pliku Testera, aby przetestować swój kod na pojedynczym zestawie danych testowych należy użyć polecenia: java -jar ColorTilesEvaluator.jar --exec EXEC-COMMAND --seed 3 --vis, gdzie : EXEC-COMMAND to polecenie wykonujące Twój kod |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PHP średnio nadaje się do rozwiązywania zadań ze SPOJów itd.
http://php.net/manual/en/features.commandline.io-streams.php - tu masz narzędzie do pobierania danych ze standardowego wejścia |
|
|
-Micho- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jejku a jest w ogóle możliwość używania php? Nawet w przykładzie jest podany program java.
|
|
|
-MIcho- |
![]()
|
Goście ![]() |
do wyboru jest: PHP, C++, Python
Java niema |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Do poczytania: https://www.google.com/search?q=php+run+scr...me&ie=UTF-8
2. Później, odpowiednią komendę wrzucasz jako wartość parametru --exec. |
|
|
-fhould teglyn- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale gdy uruchomie z konsoli php index.php
to wyświetla mi się ta pętla z losowymi wartościamy, czyli ok |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No widzisz, w konsoli podajesz php -f index.php, a programowi ColorTilesEvaluator jako komendę do wywołania podajesz samo index.php. Podpowiem, że całą komendę powinieneś ująć w cudzysłów by bezpiecznie zapisać spacje.
|
|
|
-Micho- |
![]()
|
Goście ![]() |
takie wywołanie
java -jar ColorTilesEvaluator.jar --exec "php -f index.php" --seed 1 --vis i dalej jakiś błąd ![]() |
|
|
--xxx-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dodam ze jeszcze po uruchomieniu tego zawiesza mi sie konsola i windows ja zamyka
|
|
|
![]()
|
|
To już wygląda na błąd w samym programie do testowania, bez dostępu do jego źródeł ciężko cokolwiek sensownego stwierdzić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:30 |