![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
ostatnio walczę jak za pomocą formularza metodą POST z inputa typu text mam wysłać tekst, który zawiera znak '&'. Wiem dlaczego tekst się ucina na tym znaku, jednak moje pytanie brzmi czy jest sposób na jego wysłanie, czy np. zamienienie na cos innego, i potem odkodowanie ? Proszę o pomoc, Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
& ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie jest wielkim znawcą PHP i nie wiem jak mam odpowiedzieć na ten post, proszę o jakieś dokładniejsze wskazówki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Chyba się nie do końca zrozumieliśmy, nie chodzi mi o wpisanie na stronie znaku '&' tylko o wysłanie go POST'em.
Np. kiedy mam coś takiego: Z głowy to pisałem, jak jakiś błąd to przepraszam. No i jeśli ja w polu wpisze np. 'test&test' to wyśle tylko 'test', a po znaku & wszystko się ucina. A chciałbym aby całość doszła. Czy jest taka opcja ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetl sobie $_POST odrazu po odebraniu formularza, może przy przetwarzaniu gdzieś tobie ucina
print_r($_POST); U mnie nie ucina. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 18:20 |