![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem:
na stronie mam formularza dodawania obserwacji (strona dla przyrodników) wraz z mapą Google. Szablon strony zrobiony jest w Smarty. Użytkownik dodaje swoją obserwację, na mapie zaznacza marker w odpowiednim miejscu, klika na Dodaj - wszystko zapisuje się poprawnie. W przypadku podania niepełnych danych kiedy marker już jest na mapie z poziomu PHP dodaję pozycję markera do GMApi poprzez
i to również działa bez zarzutu. Klient zażyczył sobie jednak żeby użytkownik miał możliwość wczytania miejsca ostaniej obserwacji w celu szybszego dodanai kolejnej. Realizuję to poprzez JQUERY i AJAX, potrzebne dane otrzymuję w formacie JSON i wyświetlam je w odpowienich polach formularza poprzez
Nie wiem jednak jak współrzędne otrzymane w JSON dodać do GMApi i wyświetlić na mapie. Czy koś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać? Jest to wogóle do zrobienia? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jest to w ogóle do zrobienia
![]() Zmienne potrzebne do tworzenia mapy i markerów ![]()
Pierwsza to oczywiście mapa. Druga to tablica z markerami a trzecia to okienko pokazywane przy klikaniu na marker. Nie wiem jak masz kod do tworzenia markera ja mam na przykład taki:
Funkcje do ukrywania, czyszczenia, pokazywania markerów na mapie:
No i teraz ajax
JSONA wysyłam sobie w takiej formie :
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, spróbuję to jakoś złożyć razem i uruchomić.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:32 |