![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam posiadam prosty skrypt PHP i chcialbym zrobic tak aby mozna bylo go uzywac na jedem IP serwera, domenie jak to zrobic
Przeprasz jesli zly dzial |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynym sposobem jest sprawdzanie $_SERVER['SERVER_ADDR'] bądź domeny.
Jednakże w przypadku php (język interpretowany, nie kompilowany) łatwo można z edytować skrypt. I tu pojawiają się dwie opcje: 1. Obfuskacja kodu (zaciemnienie) - proste, darmowe, mniej bezpieczne, nie wymaga modułów 2. Zaszyfrowanie skryptu (np. http://www.ioncube.com/) - proste, płatne, bezpieczne, wymaga dodatkowego modułu deszyfrującego -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. Zaszyfrowanie skryptu (np. http://www.ioncube.com/) - proste, płatne, bezpieczne, wymaga dodatkowego modułu deszyfrującego Od dawna iC jest złamane. ViX - w przypadku PHP nie ma sensu bawić się w takie udziwnienia. Tu zwyczajnie najlepszym wyjściem będzie umowa/licencja. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od dawna iC jest złamane. ViX - w przypadku PHP nie ma sensu bawić się w takie udziwnienia. Tu zwyczajnie najlepszym wyjściem będzie umowa/licencja. Szyfrowaniem kodu nie zajmowałem się przez parę lat, więc opieram się na wiedzy którą nabyłem jakiś czas temu. W kwestii umowy/licencji - jak określisz miejsce wycieku skryptu jeśli sprzedasz takowy >1 osobie? Na kogo nałożysz karę? Na wszystkich? -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na tego kto go używa + źródło wycieku.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:55 |