![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym zrobić sprawdzanie aktualizacji do mojej aplikacji. Na serwerze testowym mam pliczek nazwa_aplikacji.txt w nim zawartość [appver] appver=0.1 [date] date_aplication=2010-02-12 [description_01] desc= Jakiś opisik co zostało zmienione w danej wersji - aktualizacja dotyczła blabal - poprawiono błąd blabal - wprowadzono zmiany blabla - zmieniono interfejs [appver] appver=0.2 [date] date_aplication=2012-02-12 [description_02] desc= Jakiś opisik co zostało zmienione w danej wersji - testy testy [appver] appver=0.3 [date] date_aplication=2013-04-22 [description_03] desc= Jakiś opisik co zostało zmienione w danej wersji - aktualizacja dotyczła blabal - poprawiono błąd blabal - wprowadzono zmiany blabla - zmieniono interfejs Czy jestem w stanie jakoś z aplikacji będącej w innym miejscu pobrać odpowiednie dane czyli to co jest w danej sekcji? Wiem że to może nie ekonomiczne rozwiązanie, ale to nieduża rzecz, a fajnie by było mieć coś takiego Dzięki za wskazówki i pomoc lub naprowadzenie -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_content + parse_ini_file (lub parse_ini_string) o ile to co pokazałeś to plik ini
Ten post edytował !*! 22.04.2013, 11:50:57 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki pewnie troszkę na okrętkę zrobiłem ale działa.
Dzięki -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:50 |