![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam Mam problem odnośnie wgrywaniem zdjęć na serwer. Swego czasu wszystko działało. Dodawało zdjęcia na serwer, lecz wczroaj nie wiem czy cos skasowałem przez przypadek i już nie działa. Patrzę na ten kod, ale nie wydaję mi się, aby gdzieś był błąd. Proszę o was pomoc.
-------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko:
- uprawnienia do folderu gdzie są wgrywane zdjęcia prawidłowe ( CHMOD ) ? - folder tmp stworzony z uprawnieniami ? ( co do tego nie jestem pewny ![]() Masz jakiś komunikat błędu ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 336 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Uprawnienia mam dobre.
Nazwę pliku wgrywa do bazy, ale juz samego pliku nie wrzuca do katalogu "users_fotos" na serwer. Wczesniej bylo ok, ale nie wiem czy w hostingu cos zmienili. Proszę o pomoc ![]() Proszę o pomoc. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz włączoną obsługę błedów to podaj treść.
Wgrywałeś jakiś mały plik na przykład 200px na 200px ? |
|
|
![]()
|
|
KOdy błedu przy użyciu error_reporting(E_ALL). NIe wywala błędu na zdjęciu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
print_r($_FILES);
i pokaż co ci zwraca po wyslaniu forma -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zwraca nazwy plików, lecz nie zapisuje do katalogu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat i pokaż co ci zwraca po wyslaniu forma Zajrzyj do słownika i poszukaj definicji słowa "pokaż" a następnie dostosuj się do mojej prosby Żeby nie było wątpliwości to napiszę jeszcze tak: pokaż dokładnie co do joty co zwraca print_r($_FILES);
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Zwraca to : Array ( ) kwiat.jpgdg.jpg3.jpgObiekt został dodany. -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]()
|
|
![]() No i czego mi mowisz, ze print_r($_FILES); zwraca nazwy plików kiedy nie zwraca!!!! print_r($_FILES); zwraca pustą tablicę. Ty naprawde tego nie widzisz?? Nazwy plików to zwracają ci twoje inne print_r o które przecież cię nie prosiłem.... W ogole nie są wysyłane zadne info o plikach - zero. Pokaż kod formularza -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod wysyłania zdjec:
|
|
|
![]()
|
|
zacznij wkoncu czytac co się do ciebie pisze.... prosiłem o kod formularza.... domyslnie całego formularza a nie kawałka....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Cały kod
Proszę się nie denerwować ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Słuchaj, proszę cię o coś, a ty to ignorujesz. Kilkukrotnie w tym temacie. Naprawdę trzeba mieć niesamowite pokłady cierpliwosci by sie nie denerwować
Poraz kolejny nie dostałem tego co chciałem. By nie narażać więcej mnie ani ciebie na stres - znikam z tego tematu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego autorze tematu:
wyślij nam kod pomiędzy <form (...) </form> zacznij zaznaczać na <form a skończ na </form> |
|
|
![]()
|
|
edit: jednak nie mogę....
1) Formularz ma sie zaczynac <FORM> a konczyc </FORM> - i to jest dla mnie cały formularz. 2) Masz niesamowity burdel w kodzie. Otwierasz znaczniki, ktorych nie zamykasz, walisz ni z gruszki ni z pietruszki br miedzy wierszami - chlopie, ty lezysz na totalnych podstawach HTML - zacznij nauke od tego -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kod od <form> do </form>
|
|
|
![]()
|
|
I teraz widac jak na dloni ze źle definiusze <FORM>
zajrzyj do manuala do działu UPLOAD FILES i tam masz pokazane jak ma wyglądac <FORM .... tu ttrzeba coś dodac > Oraz popraw bledy co pisalem w poprzednim poscie http://www.php.net/manual/en/features.file...post-method.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje wszystkim za pomoc
![]() -------------------- Nieregulaminowa stopka usunieta
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:13 |