![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Chciałbym się zpaytac jak w ZF utworzyc menu na stronie . Tzn takie menu które będzie widoczne na kazdej stronie. Zastanawiam sie czy nie zrobic tego w widoku częsciowym i nie dodac w layoutcie. Co o tym myslicie? Przy okazji zapytam czy w zf są jakies rzeczy do tworzenia galerii ze zdjeciami itp. Ten post edytował MaciekPierwszy 21.04.2013, 21:57:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o Zend_Navigation.
Można potem bezpośrednio tworzyć menu w layoutcie. Albo można utworzyć osobno plik konfiguracyjny + widok i wywołać przykładowo: Można też utworzyć osobny kontroler + widok i wywołać go tak: -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=ZqcADrUPEc4 tu masz tutorail może przybliży nie co temat.
Menu można tworzyć na kilka sposobów. Jak dla mnie to galerie w Zend można zrobić. Trzeba trochę posiedzieć. A czy są gotowe rzeczy hm... nie wiem co mam rozumieć gotowe. Tutaj trzeba wszystko samemu oprogramować a Zend daje nam do tego biblioteke dzięki której możemy np: zrobić Gallerie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:46 |