![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze skryptem,
nie chodzi o błędy tylko o czas wyliczania danych. Napisałem skrypt który wykonuje mase obliczeń. W czasie trwania wyliczeń skrypt łączy się na przemian z dwoma bazami, pobiera dane i je przetwarza. Nie chce przesadzić ale mniej wiecej skrypt wykonuje 30 zapytań do bazy. Wynik podaje po około 1 minucie. Troche to drażni. Czy wykonywanie zapytania do bazy które np. oblicza date jest wolniejsze od wyliczeń w samym php ? Pozdrawiam JB |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy wykonywanie zapytania do bazy które np. oblicza date jest wolniejsze od wyliczeń w samym php ? Było już o tym. Poszukaj. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej wolniejsze jest wysyłanie zadań do bazy
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli baza jest na localhoscie ... czyli server niełączy się z innym serverm ... to chyba wykonuje naprawde dużo obliczeń ... bo łączenie z loalhostem ... na przeciętnym serverku trwa ułamki sekund ....
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2002 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz jak to zrobiles.
-------------------- Zalew :: http://jakubzalewski.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(zalew @ 2004-10-05 20:41:28) pokaz jak to zrobiles. Chetnie bym pokazał tylko ze to nie wiele pomoze bo musial bym tez wzory funkcji z ktorych korzystam podłączyć a ne sa tez sporej wielkosci. Wyszłoby tego z 5 ekranów. Puki co znalazłem rozwiązanie na przyspieszenie skryptu. Zrobiłem czesciowe keszowanie wyników obliczen ktore pozniej uzywam do dalszych obliczen i jest znacznie lepiej Dzieki za rady ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 19:22 |