![]() |
![]() |
-whydah- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam tabele z cechami towarów która wygląda mniej więcej tak: symbol | cecha 1 | cecha 1 1 | cecha 3 2 | cecha 1 2 | cecha 2 czyli jeden towar wiele cech do tej pory dodawałem tylko 1 cechę na raz obecnie chcę rozbudować skrypt o możliwość dodania do trzech cech towaru na raz i na poczekaniu powieliłem INSTERTA ( odpowiednie wartości z formularzy )
powiedzmy ze robi co ma robić cechy lądują tam gdzie powinny nan ten moment jest ok. po wykonaniu operacji wyświetlam odpowiednią informację o powodzeniu i tu mam najpoważniejszy problem z jedną cechą nie było problemu ale jak wyświetlić ze dodano 3 cechy ? jednej cechy nazwę pobieram tak:
jako komentarz są dodane dwie pozostałe cechy ale w taki sposób zwraca mi 0 rekordów i odpowiednie info
chciałbym wyświetlić to w ten sposób: Dodano Cecha 1, Cecha 2, Cecha 3 do 'SYMBOL - NAZWA' da się to zrobić za pomocą jednego zapytania ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze rozumiem Twój problem to powinieneś w SQLu wrzucić:
Pisząc sl_cechatw.id = x AND sl_cechatw.id = y AND sl_cechatw.id = z szukasz rekordu w którym wartość komórki id za jednym zamachem jest równa x, y i z, co jest niemożliwe. W przypadku zastosowania "OR" prosisz bazę o rekordy w których komórka id jest równa x, y lub z czyli pobiera Ci każdą z tych trzech ![]() A gdybyś ładnie formularz ubrał w JS/jQuery, a PHP i zapytanie SQL w pętle, mógłbyś używać wielu cech (nawet dla każdego produktu innej ilości) ![]() -------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:13 |