![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam małą zagwozdkę. Mianowicie jak użyć zmienną zmienna_aaa znajdującą się z pliku TEST1.php w pliku TEST2.php.? Staram się to zrobić za pomocą sesji, ale potrafię tylko użyć zmiennej zmienna_aaa znajdującej się w pliku TEST1.html w pliku TEST2.php.? plik TEST1.html CODE <form action="TEST2.php" method="post"> <input name="cena" type="text" id="cena" value=""/> <input type="submit" value="Dalej"> plik TEST2.php CODE <? session_start(); $cena=$_POST['cena']; echo $cena; ?> DZIAŁA, ale plik TEST1.php CODE <? $cena= 5; ?> <form action="TEST2.php" method="post"> <input type="submit" value="Dalej"> plik TEST2.php CODE <? session_start(); $cena=$_POST['cena']; echo $cena; ?> NIE DZIAŁA. Czy toś zna rozwiązanie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.w3schools.com/php/php_forms.asp spróbuj ten przykład.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W otrzymanym od Ciebie przykładzie pokazane jest przekazanie wartości zmiennych z pliku html do pliku php, ale ja potrzebuje z pliku *.php przekazać do innego pliku php.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem ci że dasz radę to zrobić
![]() |
|
|
![]()
|
|
*cykcykacz powiem Ci, że twój post zmobilizował mnie i UDAŁO się
![]() użyłęm tej "super globalnej tablicy" $_SESSION[''];. Dzięki niej przekazałem wartości zmiennych. Temat uważam za zamknięty. Ps: Jak by ktoś na forum miał problem z sesjami w PHP to jak najbardziej pomogę. Proszę tylko pisać na PW. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 07:49 |