![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lama- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jestem calkowicie poczatkujaym nawet nie programista w php. Mam nastepujacy proeblem i wszystkich w miare mozliwosci prosze o pomoc w jego rozwiazaniu.
Jak juz wspomnialem jestem poczatkujacy wiec i kod bedzie banalny. Mam dwa pliki jeden text.html Kod <html> <head></head> <body> <form method="get" action="text.php"> Podaj swoje imie: <input name="imie" type="text"> <br><br> <input type="submit"> </form> </body> </html> a drugi oczywiscie text.php Kod <html> <head></head> <body>Twoje imie to: <?php echo $imie; ?> </body> </html> Problem jest taki ze po wyslaniu zapytania okno przgladarki wyswietla mi tylko "Twoje imie to:" i koniec. A przeciez powinien jeszcze wyswietlic chyba ta zmienna $imie. Nie wiem czym to jest spowodowane co jest zle bo przyklad jest wrecz ksiazkowy. Problem jest blachy a ja nie jestem w stanie sobie z nim poradzic. Przy metodzie POST te same rezultaty Bardzo prosze o pomoc wszystkich chetnych. Dzieki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób echo $_GET['imie'] a przy metodze post echo $_POST['imie'] i poczytaj na forum o register_globals.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-lama- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziekuje Ci bardzo kszychu. Ucze sie z ksiazki php 4 od podstaw wydawnictwa helion i tam o tym nie napisali. Dlaczego sa takie rozbieznosci. Czy to co napisali w ksiazce mialo jakiekolwiek prawo zadzialac
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak, ale pewnie miałeś wyłączone register_globals w php.ini (czyli konfiguracji php)
-------------------- Save you mouth for windows!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 12:21 |