![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam diva który po najechaniu wyswietla drugiego diva
i w 'szukanie_zaawansowane_block' jest formularz z wyszukiwarką, chciałbym zrobić żeby się chował po wyjechaniu myszką z tego pola. No wiec :
i niby jest wszystko okej ale mam pola select w tym formularzu, jak rozwine selecta i chce wybrać pole któreś to zwija mi się wszystko i juz kicha.. Tak jak by jquery traktowało selecta jako wyjechanie z 'szukanie_zaawansowane_block'.. Jak uwzglądnić w tym zapytaniu wszyskie selecty które są w tym divie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 7 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: Gdzieś na dysku twardym. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $("div.szukanie_zaawansowane span").mouseover(function() { $('#szukanie_zaawansowane_block').slideDown(); }).mouseout(function(){ $('#szukanie_zaawansowane_block').slideUp(); }); Spróbuj tak, i czy ten span po .szukanie_zaawansowane jest potrzebny? -------------------- zmoderowano
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie jest potrzebny ale czy to coś zmienia ?
po podmianie kodu na ten który dałeś zachowuje się podobnie do tego co ja zrobiłem.. Czyli nie tak jak powinno ![]() Po kilkunastu próbach róznych rozwiązań nie udało mi sie nic zrobić.. doszedłem do tego że działa w chromie i operze, IE i mozilla zwijają zakładke.. Macie jakies pomysły ? Żadnych koncepcji ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś takiego ? http://jsfiddle.net/ATyMS/ Jeszcze jest problemu z ostatnim selectem ale możesz to rozwiązać używając setTimeout() i clearTimeout() aby chowało się po określonym czasie jeżeli ktoś wyjedzie poza obszar diva
![]() Ten post edytował Arcioch 29.04.2013, 11:59:04 |
|
|
![]()
|
|
Na to bym nie wpadł
![]() ![]() Potrzebuje kolejne okienko rozwijane po najechaniu i zwijane po zjechaniu tylko powiedzcie mi jak to zrobić zeby to działało w FF ? Bo każdy element który wymaga znacznika (a, img select) jest traktowany jako zjechanie z pola co powoduje zwinięcie sie okienka. Ktoś moze mi powiedzieć jak to poiwinno być zrobione ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:45 |