![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Kombinuję, guglam, etc. ale jakoś nie mogę poradzić sobie z jednym ustawieniem strony. Mam jakąś tam domenę, dajmy na to domena.pl. Na stronie głównej jest informacja o firmie i w menu jest guzik "o-firmie". Jednak wtedy pojawia się duplikat: domena.pl = domena.pl/o-firmie W jaki sposób zrobić takie coś, aby domyślnie ładował się adres domena.pl/o-firmie? Próbowałem 301: RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.domena\.pl$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domena\.pl$ RewriteRule ^(.*) http://domena\.pl\/o-firmie$1 [QSA,L,R=301] Ale taki zapis nie działa do innych podstron z www>bez www. Następny zapis: DirectoryIndex o-firmie Takie cuś działa chyba tylko dla konkretnych plików. A ja mam wszystko oparte o dynamiczną zawartość index.php Jeśli ktoś z Was może mi coś podpowiedzieć to bardzo proszę. Mam nadzieję, że nie zamotałem tematu zbyt mocno. Pozdrawiam, Ł. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie bardzo rozumiem tego co piszesz...
domena.pl = domena.pl/o-firmie Jak należy interpretować ten "duplikat"? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzw. duplicat content. Dwa adresy = ta sama zawartość.
PS. przez przypadek kliknąłem "pomógł" a temat jeszcze nie rozwiązany... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Teraz rozumiem
Pomogł cofnięty ![]() Czemu wiec poprostu w menu pod linkiem o firmie nie bediesz kierował na stronę główną, skoro to jedno i to samo? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No właśnie menu, htaccess i inne ustrojstwa generują się dynamicznie z bazy. Dlatego mam zakładkę "o-firmie" która musi być ustawiona jako startowa. A do tego muszę mieć przekierowanie z www > bez www. Może ktoś ma jakiś inny pomysł na to. Jakoś to się musi dać zrobić...
---- Problem rozwiązany, może się komuś przyda... RewriteRule o-firmie$ / [QSA,L,R=301] Ten post edytował lukash82 18.04.2013, 11:12:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:10 |