![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na stronie mam iframe'a do którego ładuję zawartość html (zawiera prezentację we falshu) Chciałem zablokować przewijanie strony w przypadku użycia scrolla wewnątrz iframe. Udało się to osiągnąć w ten sposób.
Problem polega na tym że blokowanie jest skrolowanie nie tylko zawartości body ale też każde użycie scrolla wewnątrz iframe. (Działa jedynie poprawnie w ff). Scroll jest potrzebny wewnątrz do zoom in/out na flashu. Da się jakoś odpalić preventDefault() żeby działał tylko poza ramką? Pozdrawiam, Ten post edytował hubson87 17.04.2013, 14:13:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się jakoś odpalić preventDefault() żeby działał tylko poza ramką? Tak. Nazywa się to stopPropagation. Ten post edytował sowiq 17.04.2013, 14:23:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 8 Dołączył: 9.02.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy podmienie preventDefault() na stopPropagation() to skrypt totalnie nic nie robi. Myślę że problem może też tkwić w zdarzeniach mousewheel i DOMMouseScroll. W sumie ten drugi jest używany jedynie w ff gdzie właśnie skrypt działa.
Jakieś sugestie? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 16:41 |