![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , robię coś takiego że do inputa dodaję jeden znak , znak dolara ($) ... jednak gdy zapiszę formularz to w edycji pokazują mi się dwa dolary , bo jest ten co był zapisany + ten co dodaję ... mam też metodę którą usuwam dolara po wyjściu z pola inputa. Gdy jestem w polu to dolara ma nie być . Kod mam taki:
jak zrobić aby usuwał mi ze stringa wszystkie znalezione dolary ? ... dzięki Ten post edytował damianooo 16.04.2013, 22:04:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod fieldValue = fieldValue.replace(/$/gi,''); Gdy przy wywołaniu metody replace dodamy przy pierwszym argumencie literę g ( ang. global ) wówczas zamiana zostanie przeprowadzona globalnie czyli w całym ciągu znaków. Jest jeszcze i i ( ang. insensitive chyba ;D ) wówczas nie będzie brało pod uwagę wielkości znaków w Twoim przypadku raczej nie potrzebne no ale ;p Ten post edytował Majcon 17.04.2013, 02:22:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 2 Dołączył: 15.07.2011 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze jedno ...
Czy w moim przykładzie pobranie wartości z pola aby dopisać do niej $ (dolara) jest dobre , gdy robię to w ten sposób : var fieldValue = $('#price').val(); ? Bo niestety przy edycji jak chcę zmienić wartość w polu dla tego pola to po wyjściu z niego nadal jest wartość poprzednia , kasuje mi się ta którą wpiszę ... coś chyba robię źle , albo źle się do tego zabieram poprawne rozwiązanie to: $('#price').blur(function() { $(this).val($('#price').val()+'$'); }); $('#price').focus(function() { $(this).val($(this).val().replace('$','')); }); i to mi wystarcza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 11:11 |