![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem z tworzeniem i zapisywaniem formularza w Symfony. Zacznijmy od tego że z pewnej akcji przekierowuję się do innej przekazując dane:
W kontrolerze 'MojWlasnyBundle:Zlecenia:wyswietlDostepneTerminy' tworzę formularz:
Metoda dodająca encję z formularza wygląda oczywiście tak:
A klasa formularza wygląda tak:
Ale przy próbie dodania encji z formularza otrzymuję błąd o tym że pole kategoria nie jest obiektem. Cały problem polega na tym że pole 'kategoria' jest polem relacji z inną tabelą a nie zwykłym polem tekstowym.
Co robię źle? Ten post edytował Barton 16.04.2013, 14:18:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zgodnie z komunikatem to tutaj:
$form->getData()->setKategoria($kategoria); przekazujesz tekst a nie kategorie.... zrób var_dump($kategoria); przed tą linijką co pokazałem a sam się przekonasz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem rozwiązałem inaczej, zorientowałem się że pole kategoria w ogóle nie jest mi potrzebne, jedynie ustawiłem odpowiednie pole przed utworzeniem formularza:
A nie, problem jednak nie został rozwiązany. Pomimo przypisania obiektów do pól, po odebraniu formularza pola te są puste... $kategoria w tamtym miejscu jest obiektem. Ten post edytował Barton 16.04.2013, 15:23:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:00 |