![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę zrobić zakładkę w przeglądarce, która będzie wysyłała do serwera formularz z danymi typu post. Te dane są cały czas takie same, więc rozwiązałem ten problem tworząc stronę .html na dysku i przypisując jej zakładkę w przeglądarce. Stronka wygląda mniej-więcej tak: <html> <body onLoad="document.forms.formularz.submit()"> <form id="formularz" action="/test2.php" method="post"> <input type="tekst" name="value1" value="value2""> <input type="submit" name="zatwierdz" value="poszło"> </form> </body> </html> Słyszałem też, że można to rozwiązać przez funkcję click() w java script. 1. Która z metod jest szybsza/bardzo poprawna z programistycznego punktu widzenia. 2. Czy jest jakiś inny sposób aby nadać przeglądarkowej zakładce funkcję wysyłania formularzy post. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak masz jest dobrze
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 27.11.2012 Skąd: Sieradz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście że jest dobrze ale szybciej będzie w javascript bo nie trzeba przeladowywywać całej strony
masz tu coś jest Klik |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jego rozwiązanie jest oparte na JS i nie trzeba nic klikać - samo się przeładuje. Patrz: onload
Oczywiście da się to zapisać lepiej, ale autorowi tematu nie chodziło chyba o naukę, a tylko o to, żeby działało. Tak jak ma jest dobrze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że chcę się coś douczyć.
Ma to działać najszybciej jak się da (tylko nie zaprzągajcie do tego assemblera ![]() Dzięki za linka ![]() edit: Naskrobałem coś takiego: <form id="asd" action="link.php" method="post"> <input id="jeden" name="jeden"> <input id="submit" type="submit" name="submit"> </form> <script> document.forms['asd'].jeden.value = 'wartość1'; document.forms['asd'].submit.value = 'wartość2'; document.forms['asd'].submit.click(); </script> Wszystko działa pięknie, wysyła się samo zaraz po wejściu na stronę, ale czy nie istnieje jeszcze jakaś metoda na zrobienie samego formularza w JS ? Ten post edytował oval 17.04.2013, 20:16:41 |
|
|
![]()
|
|
Zdecyduj się co chcesz zrobić. Najszybciej czy po prostu nauczyć się JS.
Jeśli to pierwsze to to co miałeś było najszybsze. Jeśli to drugie to poczytaj o DOM: http://kurs.browsehappy.pl/JavaScript/DOM -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:57 |