![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z tekstem zawierającym apostrofy ( ' ) - po przejściu dalej w formularzu przed wpisanymi apostrofami pojawia się " / " - tekstu nie zapisuje do bazy tylko do $_SESSION - dodałem htmlspecialchars ale nic to nie dało - problem pojawił się po przeniesieniu na serwer - na lokalnym tego problemu nie ma; Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz włączone magic_quotes_gpc na serwerze?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na lokalnym mam wyłączone - na serwerze włączone - czy to jest przyczyną? Jeżeli tak to czy wyłączenie tej funkcji wpłynie na bezpieczeństwo?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 59 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz funkcji addslashes to nie ma problemu z bezpieczenstwem - efekt jest ten sam. Wyłącz magic quotes i gra, ewentualnie mozesz robic stripslashes dla $_REQUEST itd
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:52 |