![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema, mam problem:
Mam sobie kolumne w MySQL w której mam nazwe pliku, np.: "spiderman.jpg". I teraz tak, zakładając że taki sam plik mam na swoim serwerze w jakimś folderze "./img/spiderman.jpg" to chciałbym, aby ten plik mi się pobrał z tabeli do zmiennej na stronie $img (to akurat wiem jak zrobić), i żeby background mi się zmienił na $img. Najlepiej używając do tego css'ów bo mam tam ustawiony specyficzny background. Powiem szczerze że nie mam bladego pojęcia jak podmienić url tła na $img (jeżeli o to tak trzeba zrobić >.<) i proszę o pomoc w wykonaniu w tego jakże delikatnego skryptu ![]() Co do informacji dot. strony/tego tła to tak: w zewnętrznych css'ach mam tak:
Wydaje mi się, że wystarczy podmienić spiderman'a na $img ale jak tego to już nie wiem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No chyba jak sobie już pobierzesz z bazy danych adres do obrazka tła to:
-------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:23 |