![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem ze temat juz byl poruszany kilkukrotnie, jednak mam pytanie zwiazane z preg_replace i z polskimi znakami. Obecnie uzywam takiego rozwiazania:
Polskie znaki sa ladnie zamieniane, jednak pomiedzy znakami laduje "-" Czyli dla przykladu: Jak się zabezpieczyć przed powodzią - otrzymuje "jak-si-e-zabezpieczy-c-przed-powodzi-a" a chcialbym "uzyskac jak-sie-zabezpieczyc-przed-powodzia" Prosze o pomoc, jak ktos ma jakies pomysly. Dziekuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źródło: http://stackoverflow.com/questions/2955251...slug-url-string |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuje bardzo, dziala.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli używasz tego jako slug, pamiętaj, aby w bazie mieć pole slug jako unique i dbać jakoś o tę unikalnośc. Np. jeśli taki slug już jest, to dodajesz do niego randomową liczbę, a najlepiej id posta na koniec.
|
|
|
![]()
|
|
Mam to jako Unique, bo oczywiscie nie moze sie powtarzac. Dzieki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 21:18 |