![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Załóżmy, że mamy obiekt Produkt, który ma KrajProdukcji i KrajPrzeznaczenia. Logiczne jest, że w takiej sytuacji robię encję "Kraj" i będę chciał ją przypisać do dwóch pól obiektu Produkt. Zrobiłem tak i jednak mi to nie działa, dostaję w debuggerze (bez błędów):
Cytat Acme\ProductBundle\Entity\Product The mappings Acme\ProductBundle\Entity\Product#KrajProdukcji and Acme\ProductBundle\Entity\Kraj#Products are incosistent with each other. The mappings Acme\ProductBundle\Entity\Product#KrajPrzeznaczenia and Acme\ProductBundle\Entity\Kraj#Products are incosistent with each other. No i widzę ten problem, że encja Kraj ma pole $products, które ma mappedBy="kraj" a przecież w Product nie ma pola "kraj" tylko jest krajPochodzenia i krajPrzeznaczenia, ale nie wiem jak to poprawnie zrobić. Encja Product wygląda tak:
A encja Kraj wygląda tak:
Ten post edytował Foxx 11.04.2013, 13:45:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozostaje Ci dorzucić do encji Country (skoro products jest po angielsku to i reszta też powinna być w takim języku) pola: productsImported i productsExported.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozostaje Ci dorzucić do encji Country (skoro products jest po angielsku to i reszta też powinna być w takim języku) pola: productsImported i productsExported. Chyba rozumiem - zrobiłem tak i notice zniknęły, a formularz nie przestał działać czyli chyba jest ok... Obecnie moja encja Product wygląda tak:
A encja Kraj:
skoro products jest po angielsku to i reszta też powinna być w takim języku Tak, tak, przepisałem prawdziwy kod na szybko upraszczając go żeby łatwiej było mi pomóc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej... a w polach wyboru masz checkboxy czy multiselect?
Bo ja mam identycznie, niby to jest relacja 1 do wielu (1:n), a ja mam po prostu select w którym mogę wybrać tylko jeden, a nie wiele :| dziwne. @ORM\OneToMany(targetEntity="Product", mappedBy="krajPochodzenia") Rozumiem to jako... do jednego produktu można przyporządkować wiele krajów pochodzenia... a u mnie się select pojawia. |
|
|
![]()
|
|
Hej... a w polach wyboru masz checkboxy czy multiselect? Bo ja mam identycznie, niby to jest relacja 1 do wielu (1:n), a ja mam po prostu select w którym mogę wybrać tylko jeden, a nie wiele :| dziwne. @ORM\OneToMany(targetEntity="Product", mappedBy="krajPochodzenia") Rozumiem to jako... do jednego produktu można przyporządkować wiele krajów pochodzenia... a u mnie się select pojawia. Ja też mam select i tak powinno być. U Ciebie też jest dobrze: do produktu można przyporządkować jeden kraj pochodzenia, a jeden kraj pochodzenia może być przyporządkowany do wielu różnych produktów. Jeżeli chciałbyś móc dodatkowo przyporządkować wiele krajów pochodzenia do jednego produktu to potrzebowałbyś relacji ManyToMany |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 23:52 |