![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak powiązać powyższy kod aby powyświetleniu: <?php echo $news['date_added']; ?> otrzymać wynik zwrócony z bazy danych w postaci: "10 kwietnia 2013 " zamiast "10 Apr 2013" Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc. Będe bardzo wdzięczny za nakierowanie mnie albo wskazanie jakiegoś manuala do mojego problemu |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja na Twoim miejscu w kontrolerze tutaj rozbiłbym sobie te datę. Następnie miesiąc przetworzył przez zwykłą tablicę i zamieniać np. Apr na kwietnia itd. analogicznie. A później wysłał do widoku 3 zmienne: dzień, miesiąc i rok i dopiero skleił datę. No ale jeszcze przed wysłaniem skleić sobie całą datę w kontrolerze i wysłać dopiero do widoku. Tak czy siak, ja bym najpierw rozbił datę na dzień, miesiąc i rok zamienił nazwę miesiąca i dopiero przesłał to do widoku.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W powyzszej zmianie w kodzie w tablicy zmieniłem Domyślnie jest teraz na miesiące w postaci cyfr bez "0" czyli np. 4 dla kwietnia W kolejnej tablicy przypisałem dla wartości cyfrowych polskie nazwy. Dalej jednak nie wiem jak dla wartości cyfrowych miesięcy uzyskać wynik w postaci polskiej nazwy. A oto błedy: Notice: Undefined index: 4 in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Notice: Undefined index: 4 in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Notice: Undefined index: 4 in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Notice: Undefined index: 5 in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Po zamianie na " F" Notice: Undefined index: April in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Notice: Undefined index: April in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Notice: Undefined index: April in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35, Notice: Undefined index: May in C:\xampp\htdocs\open\catalog\controller\module\news.php on line 35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Kod Ogłoszenie: Niezdefiniowany indeks niestety nie mam czasu więcej tłumaczyć. Wybacz, brak czasu...
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jeżeli to ma być MVC to takie coś jak tłumaczenie nazw miesięcy powinno się znaleźć w logice widoku, czyli nie w kontrolerze.
2. Już od lat w PHP są dostępne bindingi dla ICU, więc korzystajcie z tego i ułatwcie sobie życie: http://www.php.net/manual/en/class.intldateformatter.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:52 |