![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2010 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich!
Nie mam pomysłu jak zrobić głównego diva z divem w środku tak aby ten główny był wyśrodkowany oraz dostosowywał się do szerokości automatycznie. Obecnie mam taki kod i wszystko gra oprócz wyrównania do prawej i lewej w równych odstępach.
W tej chwili div "#dol .linki" usytuowany po lewej stronie głównego diva "#dol" Jakiś pomysł? Dużo przykładów jest na forum ale z podana szerokościa a'la #div. linki ale tu niestety jest inna sytuacja. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2010 Skąd: Nysa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm źle napisałem chodzi mi o coś takiego:
#dol to jest kontener, w którym będzie kilka divów(div class). #dol .linki ma się dostosowywać szerokością do ilości zakładek ze znacznikiem <h1>. Jakbym zrobił jeszcze jednego diva, który byłby ponad #dol .linki i dał mu szerokość auto, to jak myślisz !*! zadziałałoby to? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/T6kut/1/show/ jesli nie o to Ci chodzi, to pokaż jakiś obraz / kod online. Ewentualnie jak chcesz wycentrować div link, to użyj display:table na rodzicu.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
http://jsfiddle.net/T6kut/3/ efekt jak pod linkiem.
Zależy mi aby czerwony div dostosowywał się do zwiększającej liczby zakładek przy czym jego wyrównanie do obydwu marginesów było takie same. Przy 6 zakładkach margines lewy ustawiłem na 10% i uzyskałem efekt taki jak chciałem. Wiadomo będzie to niewygodne z tego względu, że jak dodam kolejna zakładkę będę musiał zmieniać margin-left z 10% na mniejszy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 15:05 |