![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://pr0.nospor.pl/
Hejka, stworzyłem taki bash.org tylko że z kawałkami programistycznymi. Jak oceniacie? Coś dodać? Usunąć? ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Fajny pomysł ;-)
Spróbuj oddzielić bardziej poszczególne elementy listy od siebie, np naprzemienne kolory albo chociaż linia oddzielająca, bo teraz trochę się zlewają kolejne posty. Może stronicowanie też nad listą. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pomysł fajny dla nas programistów. Ale czy ludzie będą się tam udzielać i korzystać z tego? Jeżeli tak, to byłoby super. Nic tutaj w sumie więcej do oceny. Wszystko działa, no i pomysł fajny.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat albo chociaż linia oddzielająca Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające? Cytat Ale czy ludzie będą się tam udzielać i korzystać z tego? A któż to wie ![]() ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 8 Dołączył: 24.09.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające? No jest ale mnie się to zlewa tak nie do końca nie wiadomo co do czego, ale Twoje uznanie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale Twoje uznanie. Nie, nie moje. Użytkowników, dlatego pytam się o opinie. Jeśli faktycznie więcej osób będzie uważać że to się zlewa, to coś się pomyśli
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm.... przecież jest. Każdy wpis zaczyna się szarym kwadratem z numerkiem oraz linią. Czy to nie jest wystarczające? Za mało. Pamiętaj że kolory w tych odcieniach są widziane na każdym monitorze inaczej (kwestia jasności itd.). np. wchodząc na bash nie widzę prawie belek oddzielających na swoim LCD, a jak wejdę na starym CRT to są te odcienie szarości dobrze widoczne. Poza tym łamiesz regulamin ![]() ![]() Ten post edytował !*! 9.04.2013, 10:27:29 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Cytat Poza tym łamiesz regulamin Szablon nie jest Twojego autorstwa, użyłeś gotowca Tak i jest to jasno na stronie napisane. To razA po drugie: wyraźnie na początku napisałem: Cytat ps: nie oceniajcie za bardzo kolorystyki, bo jest to całość mojej strony Może wyraziłem się nie jasno, więc doprecyzuję: nie oceniajcie szablonu, tylko funkcjonalnosc ![]() edit: dodałem linię kończącą oraz zwiększyłem odstęp. Mam nadzieję, że rozdzielenie się polepszyło ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
![]() Przy minusowaniu wpisu z 1 na 0 nie pojawia się żadna wartość -------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Masz rację. To musi być jakiś błąd js/jQuery, bo mam taki kod:
j.find("span.vr").html(data.vresult); gdzie data.vresult wynosi właśnie 0 (liczba) Wystarczy zmienić odpowiedź z 0 liczba na 0 tekst i już zapisuje ją poprawnie.... dziwne... tak czy siak poprawione ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Parę kawałków fajnych, nawet się uśmiałem
![]() Na stronie głównej oprócz krótkiego opisu powinieneś mieć parę najlepszych świeżych kawałków (to zachęca do przeglądania całości) + widoczny formularz do wrzucania treści - może z boku albo pod tymi najlepszymi - pod warunkiem, że będzie widoczny od razu po załadowaniu strony . Z tych treści będzie żył portal, wiec powinieneś ułatwić jak tylko się da ludziom ich dodawanie |
|
|
![]()
|
|
Tak, oklepany, ale jakoś nigdzie nie widziałem czegoś stricte programistycznego.
Może te ostatnie najlepsze na głównej faktycznie to dobry pomysł. Zapewne wrzucę jutro bo zaraz spadam -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może opcja z możliwością cofnięcia swojego głosu (tzn możliwość kliknięcia "plusa", po tym jak kliknąłem "minusa")?
|
|
|
![]()
|
|
Dorzuciłem najlepsze na główną.
Cofnięcie głosu... hmm... chyba się da ![]() A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł bardzo oklepany, no ale cóż, kolejna strona do odwiedzin.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ktoś chamsko wkleił post z forum
![]() Cytat A co myślicie o komentowaniu danych wpisów? Ktoś podrzucił taką propozycję, ale na innych tego typu stronach tego nie ma i się zastanawiam czy jest sens. Średni pomysł, bo niby co by tam maiło być prócz "haha" i "hihi" lub "suchar". Jak będzie coś rewelacyjnego, to i tak trafi to do działu Humor. ps. jakby ktoś nie znał http://ircblog.php.pl/ -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Cytat Może opcja z możliwością cofnięcia swojego głosu (tzn możliwość kliknięcia "plusa", po tym jak kliknąłem "minusa")? Dodane.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomysł stary. Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick). Teoretycznie mogę głosować 10 razy (pomniejsza mi ilość), po odświeżeniu otrzymuję informację że już głosowałem. Gdybym pracował przy tym kodzie, parametr result dla vote stanowiłby dla mnie zagadkę. Dlaczego przekazujesz (-)1, nie lepiej plus/minus up/down? Sądziłem że już tagu b nie używa się w warstwie prezentacji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Użytkownik z wyłączonym JS nie zagłosuje (# + onclick). To ma problem!!! Nikt nie wyłącza JS w dzisiejszych czasach. Korzystasz z IE 5.5?Sądziłem że już tagu b nie używa się w warstwie prezentacji. W3C (w HTML 5) wspiera nadal ten tag, więc w czym widzisz problem? Szukasz dziury w całym?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:35 |