![]() |
![]() |
-MrCron- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam uzwam cron wbudowanego w panelu hostingowym (nie wiem czy moge zdradzic) - chciałbym aby plik php odpalał się co godzinę dokładnie. Plik dziala bo jesli otwieram bezposrednio w przegladarce to dziala natomiast cron nie chce tego ruszyc.
Dla Minuta/y 0 Dla Godzina/y * Dla Dzień miesiąca * Dla Miesiąc * Dla Dzień tygodnia * natomiast nie wiem jaka ma byc komenda i nie wiem czy link do pliku jest poprawny (zmienilem nazwy podfolderow abyscie nie widzieli mojego loginu itd itp) /home/majster/domains/test.pl/public_html/php_files/cronscript.php a druga sprawa jest taka ze chce zabezpieczyc ten plik aby dostep mial i tylko i wylacznie cron - aby nie dalo sie z przegladarki uruchomic tego pliku. POMOŻECIE ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 142 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam uzwam cron wbudowanego w panelu hostingowym (nie wiem czy moge zdradzic) - chciałbym aby plik php odpalał się co godzinę dokładnie. Plik dziala bo jesli otwieram bezposrednio w przegladarce to dziala natomiast cron nie chce tego ruszyc. Dla Minuta/y 0 Dla Godzina/y * Dla Dzień miesiąca * Dla Miesiąc * Dla Dzień tygodnia * natomiast nie wiem jaka ma byc komenda i nie wiem czy link do pliku jest poprawny (zmienilem nazwy podfolderow abyscie nie widzieli mojego loginu itd itp) /home/majster/domains/test.pl/public_html/php_files/cronscript.php a druga sprawa jest taka ze chce zabezpieczyc ten plik aby dostep mial i tylko i wylacznie cron - aby nie dalo sie z przegladarki uruchomic tego pliku. POMOŻECIE ? Nie wiem co to za cron w hostingu, ale w normalnym serwerowym cronie po prostu trzeba wpisać wywołanie danego skryptu w przegladarce, np: lynx http://twoja.domena/twojskrypt.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:47 |