![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 9.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Załóżmy, że mam 2 strony: index.php i logged.php. Zawsze robiłem tak, że z pliku logout.php (odpowiedzialnego za wylogowanie) przekierowywałem użytkownika na stronę: index.php?info=logout. A na stronie głównej sprawdzałem tą zmienną i wyświetlałem lub nie komunikat "Zostałeś wylogowany". Ostatnio zauważyłem, że na nk jest wyświetlany komunikat o wylogowaniu bez żadnych zmiennych w adresie. Jest to chyba lepsze rozwiązanie, bo po odświeżeniu strony komunikat znika, a w moim przypadku nie. Moje pytanie: jak takie coś zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 13 Dołączył: 23.11.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh... kombinować się zachciało.
Po wylogowaniu i poprawnym usunięciu sesji w pliku logout.php, musisz stworzyć kolejną sesję która będzie potwierdzać poprawność wylogowania i musi nastąpić przekierowanie do index.php Tam natomiast jeżeli istnieje sesja którą utworzyłeś po wylogowaniu, wyświetla komunikat o poprawnym wylogowaniu i też kasuje tą sesję. Sesje możesz zastąpić metodą $_POST. Wtedy tylko sprawdzisz w index.php czy istnieje potwierdzenie wylogowania. Ten post edytował Bateria 8.04.2013, 18:42:20 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:02 |