![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
podczas próby wykonania tego kodu: http://www.php.net/manual/pl/function.yaml-parse.php otrzymuję error: Kod Fatal error: Call to undefined function yaml_parse() in F:\WORK\labs\config\Config.php on line 8 O co tu chodzi? Korzystam z wampserver lokalnie, na serwerze nie sprawdzałem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proste pytanie? Masz zainstalowany YAML?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba właśnie nie i podejrzenia też na to padły, ale jak go zainstalować?
Szukałem czegoś o wamp server yaml, ale nic.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam:
https://github.com/Potfur/Yaml Instalka jeśli jednak chcesz php: http://www.php.net/manual/pl/yaml.installation.php Ten post edytował ShadowD 7.04.2013, 16:07:12 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
Przy czym na zwykłym hostingu raczej nie dam rady sobie tak po prostu zainstalować yaml dlatego też lepiej chyba skorzystać z tego parsera, który podał ShadowD?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokładnie tak, ja mam vps'a i też korzystam z podanego kodu by mów przenieść swoją apkę w przyszłości jeśli będzie taka potrzeba, jednak trzeba zauważyć że coraz więcej hotingów ma tą bibliotekę w standardzie więc może warto sprawdzić czy istnieje taka funkcja a w razie jej braku załadować parser php'owy. ;-)
-------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]()
|
|
Też mam dostęp do VPS'a, ale chcę wziąć pod uwagę możliwość, że aplikacja stanie na najzwyklejszym hostingu.
W phpinfo dostanę informację o zainstalowanym/uruchomionych yamlu? |
|
|
![]()
|
|
Powinna być, a na pewno w directadmin w zakładce moduły.
Ten post edytował ShadowD 8.04.2013, 09:42:06 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:39 |