![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 1 Dołączył: 19.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zrobiłem ostatnio sobie dwie klasy, które miały mi pomóc ogarnąć tą ilość kodu źródłowego. Są to klasy user i db. db działa w 100% poprawnie. Do user jednak potrzebuję wskazówki. Chciałem zrobić coś w tym stylu:
Teoretycznie powinno działać. Wszystko jest napisane poprawnie, pojedyncze linie z osobna także wydają się być logiczne i spójne ze sobą. Lecz jednak coś nie działa. Nie mogę dokładnie sprawdzić co ponieważ strona nie ładuję się po dodaniu odniesienia do tej funkcji z klasy user i wywala błąd 504 bad gateway Domyślam się, że to przez linię:
Wiecie może jak naprawić ten skrypt? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam! Ten post edytował Maxie 6.04.2013, 23:41:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wywala Ci 504 to pomyśl o pętli. ew. o innej czesci kodu. Do tablicy masz przypisane ok.
Ten post edytował Posio 7.04.2013, 15:30:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
while($record = db::assoc(db::select("SELECT * FROM `UserOptions` WHERE `UserID` = '".$id."' "))){
W tej linijce się zapętlasz.... do db:assoc masz przekaz wynik select zrobiony przed pętlą a nie w pętli, bo tak jak teraz ciągle i ciągle wykonujesz to samo zapytanie... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:03 |