![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym utworzyć autoryzacje za odwołanie do ścieżki www.domena.pl/sciezka/ a aby wszystkie inne dzialaly bez autoryzacji.
W tym momencie puszcza TYLKO katalog /sciezka/ a potrzebuję procesu odwrotnego. Próbowałem zastosować negację ale bezskutecznie Allow from env=!noauth Czy może mi ktoś pomóc? Odświeżam. Pomoże ktoś? Odświeżam. Czy jest ktoś kompetentny na sali? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2013 Skąd: Mikołek Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo ostatni parametr w setenv to zmienna a nie dyrektywa
![]() Nie prościej nałożyć .htpasswd bezpośrednio w katalogu (ścieżce) który chcesz blokować, zamiast kombinować ? edit: w ewentualności zezwól wszystkim na dostęp a zabroń wstępu do katalogu Order allow,deny Allow from all Deny from env=noauth z tymże setenv przerzuć pod require Ten post edytował Jones 2.07.2013, 10:58:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie bardzo, bo ten katalog jest przepisywany przez frameworka i fizycznie nie istnieje. Jest tylko wywolaniem metody kontrolera.
A chodzi mi o zabezpieczenie go w takiej formie jak opisałem. Ok. Dzięki. Spróbuję. Ten post edytował mindspeo 2.07.2013, 11:08:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 00:34 |