![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich jestem poczatkujacy dosłownie w trakcie uczenia.. zend korzystam z ksiazki Gajdy..
Ale mam problem z logowaniem się mianowicie.. używam metodę zabezpieczenia dostepu public function preDispatch() { $auth = Zend_Auth::getInstance(); if (!$auth->hasIdentity()) { return $this->_helper->redirector( 'index', 'auth', 'default' ); } $this->view->identity = $auth->getIdentity(); } Niestety nie wiem jak zorbić by zabezpieczeniu podlegało tylko same konto klieta a nie wszyskie podstrony.. Authcontroler wyglada tak : <?php class AuthController extends Zend_Controller_Action { public function indexAction() { $this->view->form = new Application_Form_Login(); } public function loginAction() { $this->_helper->viewRenderer('index'); $form = new Application_Form_Login(); if ($form->isValid($this->getRequest()->getPost())) { $adapter = new Zend_Auth_Adapter_DbTable( null, 'user', 'username', 'password' ); $adapter->setIdentity($form->getValue('username')); $adapter->setCredential($form->getValue('password')); $auth = Zend_Auth::getInstance(); $result = $auth->authenticate($adapter); if ($result->isValid()) { return $this->_helper->redirector( 'index', 'index', 'default' ); } $form->password->addError('Błędna próba logowania!'); } $this->view->form = $form; } public function logoutAction() { $auth = Zend_Auth::getInstance(); $auth->clearIdentity(); return $this->_helper->redirector( 'auth', 'index', 'default' ); } } Utknołem w miejscu dosłownie... Jaka kolwiek podpowiedź ? Co z tym fantem zrobić By logować sie tylko na podstronie logowanie.html i odblowkować dostep do podstrony zlecenie.html ktorej rzecz jasna nie ma w menu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Prosze o pomoc.. Jesli umiejscowiłem pytanie w złuym miejscu z góry przepraszam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 1.10.2025 - 10:32 |