![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum! :-)
Chciałem ogłosić swoją działalność, w pewnym sensie ją też wznowić po paru miesiącach przerwy, tym razem na stałe. Może coś o mnie. Krotko - Mam 17 lat, zajmuję się programowaniem oraz grafiką od ok. 3 lat, uczęszczam do pierwszej klasy technikum informatyczne i jestem dobry w tym co robię. Przejdźmy zatem do rzeczy :-). Co oferuję?: - Tworzenie grafiki: a) Layouty pod każdą tematykę(od portfolio, przez sklepy, po strony biznesowe), d) Grafikę pojedyńczą(od napisów, przez logotypy, po headery), - Modyfikowanie grafiki - Edycja graficzna layoutów.(nie ingeruję w pracę silnika forum, czy innych tego typu rzeczy!) - Kodowanie grafiki - w językach HTML5 + CSS3. - Pisanie skryptów: a) PHP, b ) C++(nie ingeruję w większe projekty, raczej małe, tanie programy), c) JQuery(w niedalekiej przyszłości) d) Javascript(w niedalekiej przyszłości) - Tworzenie pełnych, dużych projektów: A więc. W przypadku, gdy klient poprosi mnie o stworzenie dużego projektu, wykonam go tylko wtedy, gdy skończę wszystkie prace zlecone do czasu napisania zlecenia o owy projekt. Oferuję w tym wypadku "paczkę" wcześniejszych ofert: - Pełny, zakodowany w HTML5 + CSS3 layout, - W pełni działające systemy napisane w PHP(jakie sobie klient zażyczy), - Dodatkowo mogę wykonać skrypty w JQuery lub Javascript, aczkolwiek ta opcja będzie dostępna za pewien czas. Przykładowe prace oraz więcej informacji, kontakt ze mną można znaleźć na moim portfolio: LokuProductions Ceny zleceń są ustalone na stałe i nie ulegają negocjacji - z wyjątkiem zleceń dużych, pełnych projektów - wtedy cena jest ustalana ręcznie! Pozdrawiam, Loku. Ten post edytował Loku 3.04.2013, 19:28:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jestem dobry w tym co robię. Tzn. w czym? W chodzeniu do technikum? Od czasu do czasu wyławiam kogoś z tego działu, bo na 30 osób, 1 coś potrafi i robi to dobrze. Chciałem, abyś podesłał mi próbki swojego kodu PHP, jednak po tym co zobaczyłem w "portfolio" i to jak jest wykonane, zwątpiłem. Słyszałeś kiedyś o standardach np. w3c? Cytat c) JQuery(w niedalekiej przyszłości) d) Javascript(w niedalekiej przyszłości) - Tworzenie pełnych, dużych projektów: Bez JS, jQ tworzenie czegoś dużego wyklucza się dzisiaj. Cytat - Dodatkowo mogę wykonać skrypty w JQuery lub Javascript, aczkolwiek ta opcja będzie dostępna za pewien czas. Czyli że nie umiesz JS, jQ, ale możesz wykonać. Cytat A więc. W przypadku, gdy klient poprosi mnie o stworzenie dużego projektu, wykonam go tylko wtedy, gdy skończę wszystkie prace zlecone do czasu napisania zlecenia o owy projekt. Może w 2 klasie uczą, że zdania się tak nie zaczyna. Cytat Layout(praca graficzna dostarczana w pliku .psd) - 20-50 zł.(zależy od wyglądu, zachcianek klienta, poświęconego czasu), Stać Cię na program za kilka tysięcy złotych, a plik PSD wyceniasz na 50? ![]() Cytat Pojedynczy skrypt PHP - 5-15zł.(zależy od poziomu trudności napisania skryptu, poświęconego czasu), - Pojedynczy skrypt C++ - 5-10zł.(tylko małe programy, zależy od poziomu trudności napisania skryptu, poświęconego czasu), - Zakodowanie layoutu w HTML5 + CSS3 - 15-25zł.(zależy od ilości grafiki jaką posiada layout), ![]() Ten post edytował !*! 4.04.2013, 09:32:10 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszyscy rozumiemy chęć dorobienia, pomyśl jednak o ludziach których oszukasz, inaczej tego nie można nazwać - zaoferujesz wadliwy produkt. Nie masz czasu aby zaktualizować swoje "portfolio", którego kod jest mizerny (a ponoć oferujesz usługi związane z HTML5). Szewc bez butów chodzi. Rozumiem że to komercyjna oferta i wystawisz mi rachunek bądź fakturę? Technikum informatyczne nie jest dobrą rekomendacją, a wręcz przeciwskazaniem.
Ten post edytował red.orel 4.04.2013, 09:41:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomyśl jednak o ludziach których oszukasz zdrowo myślący człowiek przy cenach 5-15zł za php wie co otrzymuje... więc przestańcie się pastwić... -------------------- https://studiostawki.com - studio fotograficzne i filmowe - ul. Inflancka 11, Warszawa
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdrowo myślący człowiek przy cenach 5-15zł za php wie co otrzymuje... więc przestańcie się pastwić... Bzdura. Później jakiś nietechniczny "pan prezes" przeczyta takie ogłoszenie, i będzie mu się wydawało że to norma, bo przecież nikt nie psuje rynku. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dziękuję za krytykę jak i miłe słowa napisane przez Was w tym temacie.
W języku HTML5 piszę od nie dawna, dopiero się na niego tak jakby przenoszę, ale szata graficzna portfolio została zmieniona i zakodowana bardziej estetycznie. Języków JQuery i Javascript mam zamiar się zacząć uczyć, dlatego napisałem, że wykonam pracę w tych językach w niedalekiej przeszłości.. Tak, chcę sobie dorobić. Jestem przekonany, że klienci, którzy nie są szefami wielkich firm z wymaganiami na napisanie bóg wie jakiego systemu czy utworzenie nie wiadomo jakiej grafiki(layoutu), a są normalnymi ludźmi, którzy potrzebują dobrej, szybkiej grafiki czy skryptu będą zadowoleni z mojej oferty. Gdzie napisałem, że stać mnie na program za 50 tys. złoty? To, jak zaczynam zdanie nie jest argumentem do tego, aby rezygownać z moich ofert. Pozdrawiam serdecznie ![]() Ten post edytował Loku 4.04.2013, 10:04:09 |
|
|
![]()
|
|
W języku HTML5 piszę od nie dawna, dopiero się na niego tak jakby przenoszę, ale szata graficzna portfolio została zmieniona i zakodowana bardziej estetycznie. Nie piszesz w HTML5, zmieniłeś tylko doctype i nic poza tym. Języków JQuery i Javascript mam zamiar się zacząć uczyć, dlatego napisałem, że wykonam pracę w tych językach w niedalekiej przeszłości.. Tylko po co to komu wiedzieć? Tak, chcę się dorobić. Jestem przekonany, że klienci, którzy nie są szefami wielkich firm z wymaganiami na napisanie bóg wie jakiego systemu czy utworzenie nie wiadomo jakiej grafiki(layoutu), a są normalnymi ludźmi, którzy potrzebują dobrej, szybkiej grafiki czy skryptu będą zadowoleni z mojej oferty. Możliwe, zapotrzebowanie na skrypty ala demoty za 30zł jest duże, a później przyjmujemy ich tu na forum, bo coś nie działa. Gdzie napisałem, że stać mnie na program za 50 tys. złoty? Napisałeś że przesyłasz pliki PSD. Nie ma darmowej alternatywy która by to umożliwiała, a wersja demo wyklucza użycie komercyjne. To, jak zaczynam zdanie nie jest argumentem do tego, aby rezygownać z moich ofert. Jeśli nie liczysz na coś dużego, to tak. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 6 Dołączył: 20.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stopka "Loku Productions :: Wszelkie prawa zabronione!"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz, jakość tego...
http://lokuproductions.cba.pl/index.php?page=mojePrace jest niska. Przypuszczalnie nawet ja mógłbym coś takiego zrobić, po przerobieniu kilku tutorialów (a nie zajmuję się grafiką i ogólnie jestem zielony w temacie grafy). Na forach graficznych pewnie by Cię zjechali od góry do dołu. Cytat i jestem dobry w tym co robię. Dobry jak na ucznia technikum. Ale nie dobry na tyle, żeby sprzedawać to za pieniądze. Zamiast się szumnie ogłaszać, kup parę książek o HTML, JavaScript, jQuery, zacznij przerabiać lepsze tutoriale do grafiki itp. Za wcześnie osiadłeś na laurach. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
PrinceOfPersia, skoro tylko mówisz, że zrobiłbyś coś podobnego po przerobieniu kilku kursów to usiądź i zrób. Czy nie liczy się moje zaangażowanie i ambicje? Co mi da to, że poczytam tutoriale o grafice, skoro potem nic sam nie wymyślę? W tym wszystkim(oprócz HTML'a bo to trzeba znać) chodzi o to, żeby wymyślać coraz to nowe, ambitne graficzne prace, a nie wzorować się na tutorialach. Owszem, jak zrobić coś pojedynczego i później to wykorzystać to trzeba wiedzieć, tylko, że takie rzeczy to ja wiem, znam i potrafię.
Co do HTML5 to kupuję niedługo książkę, przekursuję ją i będę pisał w tym języku, zamiast straszych jego wersjach. Zapraszam do sprawdzenia nowej szaty graficznej. Domena .pl już jest i portfolio zostało przeniesione na nowy, płatny hosting! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Owszem, jak zrobić coś pojedynczego i później to wykorzystać to trzeba wiedzieć, tylko, że takie rzeczy to ja wiem, znam i potrafię. To pokaż że tak jest, portfolio świeci pustkami, a to co zaprezentowałeś robione jest pod jedno kopyto. Nie widać w tych pracach żadnego udziału grafika, który jest pełen weny, pomysłów i każdą stronę zrobi inną. I nie odpowiedziałeś jak to jest z tymi plikami PSD. Ten post edytował !*! 4.04.2013, 12:54:57 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Loku, zamiary są prawidłowe i dobre, nawet bardzo. Chwali się, że ktoś próbuje coś dla kogoś zrobić i otrzymać za to jakieś honorarium. Nie ma w tym nic złego. Problem w tym, że Ty zwyczajnie oszukujesz czytających temat.
Cytat(Loku) jestem dobry w tym co robię Cytat(Loku) Tworzenie pełnych, dużych projektów Cytat(Loku) ogłosić swoją działalność Nie jesteś dobry w tym co robisz. Te "portfolio" razem z pracami w nim zawartymi to zwyczajna kicha i maniana. Nie jesteś w stanie zrobić jakiegokolwiek dużego projektu. Jesteś jeszcze daleko od tego etapu. Tak samo Twoja Babcia też ma jakieś domowe sposoby na leczenie przeziębień i grypy, ale nie czyni jej to w jakikolwiek sposób uzdrowicielem ani lekarzem, więc zwyczajnie nie może innym oferować swoich usług. Tobie jeszcze też nie wolno. Ale jesteś na dobrej drodze, bo na pewno wiesz więcej od swoich rówieśników. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja ci dam jedną radę, popatrz na projekty które wykonujesz racjonalnie i pomyśl czy chciałbyś mieć taką stronę dla siebie. Twoje portfolio to już całkowita masakra, każdy początkujący robił takie gówna jak ty, ale nikt normalny nie publikował tego w sieci i nie chciał brać pieniedzy. A przy kimś dobrym to ty człowieku nawet nie siedziałeś, nie wiesz co to standardy nie wiesz co to zabezpieczenia, człowieku ucz się i wróć jak bedziesz reprezentował jakiś poziom.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 70 Dołączył: 5.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę chyba za ostrzy jesteście
![]() Jak chłopak zobaczy, że nikt tego nie kupi itd, to się weźmie jeszcze ciężej za naukę i w końcu stworzy coś dobrego. Przez teksty niektórych pewnie tylko się zniechęci. Ja pokazałem mu jak jego strona wygląda na wyższej rozdzielczości i mam nadzieje, że gość trochę poszuka o wyśrodkowywaniu stron, o używaniu malutkich plików graficznych jako tło zamiast dużych, może natknie się na coś o responsive design? Kto wie. Ale raczej pokazanie błędów go nie zniechęci w przeciwieństwie do niektórych wypowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro jesteś początkującym zasady dtp , czy tam koło barw i inne podstawy powinieneś poznać jak nie znasz.
dtp-od-podstaw niezawodne-zasady-web-designu usability html5-nieoficjalny-podrecznik Do javascripta to przewałkuj javascript-programowanie-obiektowe javascript-wzorce jquery-od-nowicjusza-do-wojownika-ninja Podejście masz dobre idź do przodu, ucz się, pracuj. Poznaj podstawowe zasady będziesz lepszy w tym co robisz i nikt ci sie nie bedzie spuszczać w temacie. Ten post edytował emp 4.04.2013, 13:18:07 -------------------- Temat zamykam i przenoszę do Bangladeszu.
To jest wiadomość śmierci jeśli ją czytasz to znaczy że pozostało ci 30 sekund życia, więc lepiej zacznij się modlić. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Z racji, że forum SPRZEDAM nie służy na takie tematy oraz że temat ciekawie się rozwija (humor itp
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja bym chętnie powierzył jemu jakiś większy projekt. Ale, ale, z normalnym terminem i konkretnym sprawdzeniem kodu i jego bezpieczeństwa. Może jak by coś takiego wystawił to by chłopakowi odechciało się sprzedawać swoje 'skrypty'. Chyba że jest geniuszem i w php potrafi wyklepać wszystko co mu się da
![]() Ten post edytował ohm 4.04.2013, 13:43:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bzdura. Później jakiś nietechniczny "pan prezes" przeczyta takie ogłoszenie, i będzie mu się wydawało że to norma, bo przecież nikt nie psuje rynku. bzdura... dobry prezes nie szuka ofert, on je tylko ocenia... chyba, że jesteś prezesem, pr-owcem, hr-owcem, technicznym, sprzątasz, parzysz sobie kawę i odbierasz telefony... a wtedy to znaczy, że nie jesteś dobry w tym co robisz... -------------------- https://studiostawki.com - studio fotograficzne i filmowe - ul. Inflancka 11, Warszawa
|
|
|
![]()
|
|
@StrefaPi chyba, że dopiero co się rozwijasz i tniesz koszty.
To, że czasem szef posprząta sam w biurze to nie jest dla niego ujma. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:38 |