Witam, mam skrypt z internetu, zmodyfikowany przeze mnie, na tworzenie "przyjaznych linków", krótkich linków. Wykorzystuje on plik .htaccess do uproszczenia wygenerowanego linku, ale to chyba nie ważne.
Otóż ten skrypt (po przeniesieniu się z Proserwera na hosting Hostinger.pl) przestał działać. Być może namieszałem coś w tym skrypcie (w między czasie), lub nie wiem co... Skrypt nic nie robi, oto kod:
<?
include("config.php");
if($_GET['s']){
$zapytanie = "SELECT `link` FROM linki2 WHERE `skrot`='".$_GET['s']."'";
if($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania)) { echo "<script langue=JavaScript>location.href='".$wiersz[0]."'</SCRIPT>>";} else {echo "<P class=bad>Błąd zapytania. Najprawdopodobniej link o kodzie ".$_GET['s']." nie istnieje.</P>";}
}
?>
<HEAD>
<TITLE>Skróć swój link</TITLE>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</HEAD>
<BODY>
<P class=norm>Wpisz adres do skórcenia:
<FORM ACTION="#" METHOD=POST>
<input type = "text" id = "adres" name = "adres" value = "" title = "Podaj adres do skrócenia." placeholder = "http://"> </P><br>
<p class=norm>
Wpisz uproszczony link:
<input type = "text" id = "skrot" name = "skrot" value = "" title = "Podaj przyjazną nazwę." placeholder = "nazwa"> </P>
<select name = "rodzaj" id = "rodzaj" onchange = "aktual(this.value);">
<option onchange = "aktual(value);" value = "2">...</option>
</select>
<p class=norm>
Opis pliku:
<input type = "text" id = "opis" name = "opis" value = "" title = "Opisz skracany adres." placeholder = "nieobowiązkowe"> </P>
<input type="hidden" name="ip" name="ip" value="
<?php echo $_SERVER['REMOTE_ADDR']; ?>" />
<input type="hidden" name="data" name="data" value="
<?php echo date('d.m.Y H:i'); ?>" />
<br>
<INPUT TYPE="SUBMIT" class=submit VALUE=Skróć>
</FORM>
<?
if($_POST['adres']) if($_POST ['skrot']) if($_POST['rodzaj']) if($_POST['opis']) if($_POST['ip']) if($_POST['data']) {
$spr=mysql_query("select * from linki2 where skrot='".$_POST['skrot']."'");
echo "<p class=bad>Podany skrót został już wykorzystany!<br>Wprowadˇ inny skrótowiec.</p>"; } else {
$zapytanie = "INSERT INTO linki2 (`link` , `skrot`, `rodzaj`, `opis`, `ip`, `data` ) VALUES ('".$_POST['adres']."', '".$_POST['skrot']."', '".$_POST['rodzaj']."', '".$_POST['opis']."', '".$_POST['ip']."', '".$_POST['data']."');";
}
if(!$idzapytania){ echo ' ';
}else{
echo "<p class=corr>Link skrócono!</p><p class=corr>Adres:</p>"; echo "<p class=adres>".$adres_http."".$skrot."</p>"; }
}
?>
<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>
<P class=panel><a href="/link" style="text-decoration: none; ><font color="#">Panel</font></a> </p>
</BODY>
<p class=autor><A class=norm HREF="#"></A></p>
Sam serwer poprawnie obsługuje mysql i php bo inne skrypty działają bez problemu.
PS. Dlaczego skrypt nie chce się wykonać jeśli jedno z pól pozostaje puste i jak doprowadzić do takiego stanu?
PS2. Jak zmienić kolor pola 'placeholder'?