![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem dokładnie jak Wam to opisać, ale postaram się to zrobić. Mam taki mały problem który mnie męczy i nie moge sobie z nim dać rady.
Sprawa wgląda następująco: 1. mam diva środek w którym znajduje się baner: baner jest zrobiony w taki sposób -najpierw jest div z obramówką (takie 2 torciki z lewej i prawej strony) - div - button u góry po prawej "learn more" - div z obrazkiem właściwym. O ile z "learn more" mi się udało żeby się pojawił tak jak chciałem, to mam problem z tą obramówka (torcikami) chciałbym aby były one minimalnie wyżej o jakieś 2-5px. Ale za chiny nie moge sobie z tym poradzić, albo przesuwa się cały obrazek, albo się rozjeżdża wszystko. Uczę się cssa dla tego zawracam wam tym głowę. Proszę o jakieś wskazówki, pomoc.. Poniżej umieszczam kod oraz link do str gdzei wrzuciłem stronke: http://takatam.cba.pl
Ten post edytował gagatek 3.04.2013, 18:05:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałem twojego problemu, pokaż co chciałbyś osiągnąć (narysuj) albo lepiej opisz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na szybko Podziel sobie te obramowanie na dwie części dół i góra. Ten post edytował memory 3.04.2013, 19:57:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm chyba zrozumiałem twój problem, w obecnym kodzie możesz to zrobić tak:
Ale to jest brzydkie rozwiązanie Ładniejsze byłoby zrobienie takiego układu: gdzie left, right, promo miałyby jedno tło (sprite) złączonego z 3 obrazków, pozycje absolutną i odpowiednie z-indexy. .obrazek pozycja relatywna -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zrozumiałem twojego problemu, pokaż co chciałbyś osiągnąć (narysuj) albo lepiej opisz. chodzi o to żę chciałbym żeby ten div obwodka był troche wyżej, żeby wyszedł jakby za obrazek od góry: tu wrzucam obrazek przed i po: takatam.cba.pl/przyklad.jpg takatam.cba.pl/przyklad2.jpg mam z tym problem bo albo mi się przesuwa całość albo w ogole się rozjeżdża, a że się uczę to nie do końca jeszcze to ogarniam;/ A jeśli już jesteśmy przy umieszczaniu divów w divach to w cssie powinno się zaczynać od opisywania najbardziej wewnętrznego diva czy zewnętrzego? Ten post edytował gagatek 3.04.2013, 20:49:09 |
|
|
![]()
|
|
to tak, po pierwsze:
i z html wywal diva o klasie obrazek (zostaw tylko zawartość) popraw również top dla tego więcej -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:43 |