![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 2 Dołączył: 24.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeoczyłem coś, czy nawet urząd miasta, nie potrafi podać widełek? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeoczyłem coś, czy nawet urząd miasta, nie potrafi podać widełek? Nie wystarczą Ci te informacje o udogodnieniach? ![]() Cytat Bezpieczne warunki pracy na stanowisku. Budynek wyposażony w podjazdy oraz windę, która dostosowana jest do wózków inwalidzkich. W budynku ciągi komunikacyjne o odpowiednich szerokościach.
Ten post edytował sowiq 2.04.2013, 10:03:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To akurat ważna informacja, że warunki pracy na stanowisku są bezpieczne... Polska w końcu jest w rozbudowie, jeszcze komuś mysz spadnie na głowę i nieszczęście murowane.
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat podpisane odręcznie: curriculum vitae z przebiegiem nauki i pracy zawodowej oraz list motywacyjny kopie dokumentów potwierdzających wymagane wykształcenie podpisane odręcznie oświadczenie o posiadanym obywatelstwie* To jest najlepsze, a wszystko aby dostać od łaski 3k na rękę i cały dzień użerać się z debilami. Kiedy te tłumany w urzędach pójdą po rozum do głowy i uświadomią sobie, iż nie robią łaski otwierając etat dla programisty, gdyż tych jest znacznie więcej aniżeli samych programistów? -------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Cytat iż nie robią łaski otwierając etat dla programisty, gdyż tych jest znacznie więcej aniżeli samych programistów? Tak? Po czym wnosisz? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie robią łaski otwierając etat dla programisty, gdyż tych jest znacznie więcej aniżeli samych programistów Z drugiej strony do firmy, w której poprzednio pracowałem przyszedł programista do rekrutacji na pracę zdalną. Powiedział, że co prawda pracuje na cały etat jako programista/"informatyk" w jednym z warszawskich urzędów, ale ma tak mało pracy że bez problemu ogarnie zdalnie kolejne 3/4 etatu. I nie wiem czy bardziej wkurzyło mnie jego podejście, czy to, że urzędy zatrudniają niepotrzebnych ludzi... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy spojrzeć na rynek pracy, nawet polski. Nawet firma w której pracuję od kilku miesięcy szuka programisty Symfony, owszem ofert jest sporo, ale większość to gałgany lub ludzie którym się wydaje, że coś potrafią, bo obejrzeli kurs na YT. Ba, zapotrzebowanie jest tak duże, że nie raz zdarzały się próby podkradania pracowników przez inne agencje rekrutacyjne czy firmy
![]() Ten post edytował fizzlebubble 2.04.2013, 12:25:44 -------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeoczyłem coś, czy nawet urząd miasta, nie potrafi podać widełek? Zapewne miedzy 2000 - 2500 brutto ![]() Edit Cytat Wystarczy spojrzeć na rynek pracy, nawet polski. Nawet firma w której pracuję od kilku miesięcy szuka programisty Symfony, owszem ofert jest sporo, ale większość to gałgany lub ludzie którym się wydaje, że coś potrafią, bo obejrzeli kurs na YT Jakoś ciężko mi jest w to uwierzyć, no ale może. Ale może to u was w firmie jest tak że ktoś coś napisał i uważa że jego jest najlepsze i wszystko inne jest ch*jowe, a w rzeczywistości jest odwrotnie. Bo takich przypadków jest wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele Ten post edytował skowron-line 2.04.2013, 15:41:07 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron-line: niestety takie są fakty teraz dobrego programistę (niekoniecznie z mega doświadczeniem czy gigantycznymi umiejętnościami) jest bardzo ciężko znaleźć. Szczerze mówiąc to łatwiej teraz o programistę JAVA niż PHP (mowa o dobrych oczywiście). A jeżeli mowa o webdevach (czyli czysty front html/css/js) to są jeszcze większe pustki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jakoś ciężko mi jest w to uwierzyć, no ale może. Ale może to u was w firmie jest tak że ktoś coś napisał i uważa że jego jest najlepsze i wszystko inne jest ch*jowe, a w rzeczywistości jest odwrotnie. Bo takich przypadków jest wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele Chłopaki mają rację. W poprzedniej firmie pomagałem w rekrutacji - sprawdzałem rozwiązania prościutkiego zadania. I powiem Ci, że ludzie z największymi ambicjami finansowymi najczęściej rozwiązywali je niepoprawnie albo w bardzo złym stylu. Firma miała i w dalszym ciągu ma spore problemy ze znalezieniem dobrych programistów. A warunki oferują na prawdę uczciwe. Ten post edytował sowiq 2.04.2013, 16:37:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne miedzy 2000 - 2500 brutto ![]() Swojego czasu widziałem ofertę na pracuj.pl na stanowisko programisty PHP w jakimś ministerstwie. Wymagania: - niezliczone znane technologie (aż nie pamiętam wszystkich) - 3+ lat udokumentowanego doświadczenia - wykształcenie wyższe Oferowana płaca: "do 5000 BRUTTO" (czyli jakieś 3k netto) ![]() Ten post edytował pyro 2.04.2013, 18:31:21 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszecie o jakichś mega/giga prostych/zabawnych pytaniach na rozmowie kwalifikacyjnej, a ja się pytam czy jeżeli w ofercie pracy jest wskazanie na konkretny FW to czy one się go tyczą ?. Kilka razy spotkałem się z rekrutacją ze wskazaniem na FW, a pytania z dupy (wiadomo że podstawy znać trzeba).
Dodatkowo jestem zdania że osoby przeprowadzające kwalifikacje powinny w 1 kolejności brać pod uwagę estetykę kodu a to czy ktoś jest mistrzem czy mistrzem phpa Nie ukrywam że sam na dniach będę szukał pracy i po tym co czytam zaczynam wątpić w swoje umiejętności. Ten post edytował skowron-line 2.04.2013, 18:30:03 -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Mega giga zabawne pytania? Nie wiem, może takie zadawał HR, ale nie sądzę. U nas było proste zadanko - ściągnąć XML z kursami walut, pobrać najnowsze kursy z bazy danych i procentowo porównać
Ten post edytował sowiq 2.04.2013, 22:13:43 |
|
|
![]()
|
|
Nam się ostatnio 'gigant' trafił. Poważne stanowisko senior developera Symfony2, przychodzi chłopaczek z CV jak marzenie, pierwsze pytanie dot. FW i cisza... zdziwiony kolega, który przeprowadzał rozowę pyta jak to w końcu u niego jest z tym FW, to chłopaczek odpowiada że on go zna, bo wie że coś takiego istnieje, w poprzedniej pracy ktoś z niego korzystał i opowiadał przy kawie, ale on tak na prawdę czymś innym się zajmował... Chciał 6k+ na rękę.
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
to chłopaczek odpowiada że on go zna, bo wie że coś takiego istnieje Do tego momentu było jeszcze ok ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nam się ostatnio 'gigant' trafił. Poważne stanowisko senior developera Symfony2, przychodzi chłopaczek z CV jak marzenie, pierwsze pytanie dot. FW i cisza... zdziwiony kolega, który przeprowadzał rozowę pyta jak to w końcu u niego jest z tym FW, to chłopaczek odpowiada że on go zna, bo wie że coś takiego istnieje, w poprzedniej pracy ktoś z niego korzystał i opowiadał przy kawie, ale on tak na prawdę czymś innym się zajmował... Chciał 6k+ na rękę. I co? Dostał tę pracę? ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Stał się biurową legendą
![]() -------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 84 Dołączył: 29.11.2006 Skąd: bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fizzlebubble chłopaczek umiał coś z php? Bo z twoich opowiadań wynika , że zgłaszają się ludzie co w życiu nie programowali niczego. Co raczej mało prawdopodobne.
Ten post edytował memory 3.04.2013, 19:36:40 |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem ile z samego php umiał, po takiej odpowiedzi rozmowa nie była kontynuowana. Ogólnie zgłaszają się ludzie, ale jak już trafia się ktoś z konkretną wiedzą to albo jest strasznie arogancki albo z racji swojego doświadczenia życzy sobie kosmiczne wynagrodzenie (10k+ brutto).
-------------------- Nie obrażę się, jeśli za udzieloną pomoc odwdzięczysz się klikając w "Pomógł" :).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 08:52 |