![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem, mam pewną zmieną, która powina zawierać TYLKO litery A-Z, a-z oraz cyfry 0-9. I chcąc sprawdzić czy ta zmiena zawiera tylko te zmiene piszę następującą konstrukcję:
Niestety, nawet gdy wpiszę wyrażenie typu AS1@$!@#$!@#%!25, wtedy php przepuszcza mi taką zmieną. Ten post edytował Spirit86 1.10.2004, 19:05:18 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogranicz wyrażenie za pomocą ^ i $
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety zawsze miałem problem z tymi wyrażeniami, nawet ich w manualu nie mogę znaleźć, cz mógłbyś to trochę bardziej łopatologicznie napisać, np z przykładem kodu
![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 166 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2004 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nigdy nie kłóć się z głupim, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Spirit86 @ 2004-10-01 20:10:21) niestety zawsze miałem problem z tymi wyrażeniami ja też ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
@ Yarecki: niestety system w dalszym ciągu przpuszcza zmiene o wartości typu: "%!@$#%@#$AX".
@ rogrog: bo tego nawet w maunalu nie mogę znaleźć ![]() -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 193 Pomógł: 0 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Brodnica (koło Torunia) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa napewno bo sprawdzałem na localu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co tutaj zaprzegac wyrazenia regularne.. Mozna szybciej i latwiej: ctype_alnum" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
@Fido: dobry pomysł, thx :-)
-------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:39 |