![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam tabelę w MySQL z polem (opis pola to "json encoded data") o nazwie PARAMS, w którym mam takie wartości: {"time":"0","catid":"2","orderby":"0","secure":0}. Przykładowo catid pobieram poprzez $this->catid = $params->get('catid'); i to działa dobrze. Natomiast chciałbym skonstruować zapytanie mniej więcej takiej treści:
i dotąd działa, ale chciałbym dodać sprawdzenie właśnie jednej wartości z pola PARAMS np. catid. Jak to zrobić? Próbowałem w zapytaniu dodać: AND (" .$this->catid == "2" - z cudzysłowiem lub bez - ale wtedy nie działa. Możecie mi podpowiedzieć, jak to poprawnie ułożyć? Podejrzewam, że źle sprawdzam element pola PARAMS, właśnie catid. Jacek Poradziłem sobie stosując LIKE, zapytanie wygląda mniej więcej tak:
Rekordów nie ma dużo (ok 100), mam nadzieję że to dobre rozwiązanie. W każdym bądź razie działa. Oczywiście w LIKE zamiast wartości 1 dam zmienną, tylko tutaj sprawdzałem w PMA czy zadziała ze sztywną wartością. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 18:15 |