![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Szukam gotowego rozwiązania małego skryptu, o to jak by miał wyglądać: 1. Formularz typu text oraz przycisk submit. 2. Treść z formularza zapisuję się bazy danych gdzie dodaje się do danego wpisu "ID". 3. Strona zwraca treść wpisaną w punkcie 1 wraz z linkiem zawierającym ID który można komuś dać i ten ktoś wyświetli tę że treść (coś w stylu strona.pl/msg?id=1). Dodatkowo wyświetlanie ostatnio dodanych wpisów ale to już umiem, niestety moja wiedza kończy się na umiejętności pobierania danych z bazy, ale gorzej z prawidłowym zapisem hehe ![]() To tyle ![]() Jak to mądrze nazwać żeby google podało jakieś konkretne rozwiązanie bo jak się zabiorę za składanie nawet tak prostego skryptu z kilku różnych tutoriali wyjdzie z tego kupa ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
db_connect.php
wpis.php
odczyt.php
Ten post edytował _Borys_ 27.03.2013, 12:49:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki Mistrzu
![]() Działa znakomicie! Jedno tylko pytanie, czy nie da się zrobić tak żeby nie było tego szyfrowania MD5, a najlepiej żeby w ogóle nie było nic przed id, ponieważ wychodzą mi kosmicznie długie i nieczytelne linki ![]() Chodzi mi o taki efekt wygenerowanego linku: "jakasstrona.pl/1234", ewentualnie "jakasstrona.pl/id=1234" gdzie 1234 to oczywiście ID wpisu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienione zgodnie z życzeniem.
Przed uruchomieniem usuń z tabeli w bazie wiersz uid wpis.php
odczyt.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 9.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu po wpisywaniu do bazy przez wpis.php nie wyświetla nic w odczyt.php? Wpis.php dane wprowadza prawidłowo do bazy mysql, lecz po uruchomieniu odczyt.php wyświetla się :"BRAK WPISU"
Ten post edytował groncholm 9.12.2013, 14:55:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:47 |