![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam!
Zacznę od tego, że ostatnie zadanie jakie dał mi mój boss z aplikacji jest zrobienie testu. Idę na łatwiznę i robię go tylko na jedną poprawną odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Do rzeczy... Baza danych w mysql ma zawierać treść pytania, odpowiedzi i kolumnę z odpowiedziami poprawnymi(Ja zrobiłem rekordy tj. Id, Tresc, Odp_a, Odp_b, Odp_c, Popr_Odp). W bazie zawierać ma się w około 30 pytań, z których wylosuje 20 i wyświetli.
Ten oto kodzik ładnie wyświetla mi 2 pytania (tak 2, a nie 20, bo moja baza danych na razie ma 4 pytania ). Każde pole input otrzymuje name w postaci [r+id z bazy pytań] i na sztywno sprawdzanie poprawnych odpowiedzi zrobiłbym takim kodem:
Ewentualnie znalazłem rozwiązanie gdzie mogę zapisać odpowiedzi do pliku i z niego wczytywać. Porównywać z Id pytania i reasumować, wtedy usunął bym tą ostatnią kolumnę z bazy(Popr_Odp) i wsio. Jednak boss nie przystał na takie rozwiązanie i trzyma się w tym co napisałem na początku, że mam użyć do tego bazy danych. Każde moje rozwiązanie kończy się fiaskiem, żałuję że nie słuchałem go na wszystkich lekcjach (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak sobie pomyślałem, że mógłbym takim czymś:
Wypisać wszystkie poprawne odpowiedzi (oczywiście dałbym je w hiddenie, tylko na szybko napisałem od razu zmienną) i później może jakoś je porównać... Nei wiem... potrzebowałbym pomocy jak to zrobić Ten post edytował piasektubyl 26.03.2013, 10:39:13 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%)
|
Ten post edytował _Borys_ 26.03.2013, 14:54:49 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
No Borys, jeszcze tego nie testowałem, ale już z góry Ci dziękuję i gdybym tylko mógł to wysłał browara!
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 17:31 |