![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem. kod: Cytat $message = '<p>Wprowadź opis</p> <p>Opis: <textarea name=\"n_opis\" id=\"textarea\" cols=\"100\" rows=\"20\">"<? echo $opis; ?>"</textarea>'; i chce aby ten 'message' sie wyswietlal po spelnieniu pewnego waurnku Cytat <? if ($id_firmy == 2) echo ($message); ?> I jak mam tak, to w textarea wyswietla mi sie " ". jesli bez cudzyslowow to nic sie nie wyswietla. jak to zrobic aby dzialalo? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1) Pisz w przedszkolu.... tam też przenoszę.
2) Skoro używazz apostrofu do tekstu, to cudzysłowi już nie musisz poprzedzac \....ba, nawet nie możesz 3) No i po grzyba ci te cudzysłowia w samym textarea? 4) Teksty to się łaczy przez kropkę a nie przez <?.....
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
echo ($message); - niepotrzebne nawiasy
Powinno być echo $message; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@falcon85 wersja z nawiasami jest jak najbardziej poprawna. Problemem było to co opisałem.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki. tez rozwiazalem ten problem, ale troche inaczej
![]() Cytat $mess = '<? echo $opis; ?>'; $message = '<p>Wprowadź opis swojej firmy. Możesz również stworzyć tabelę jako cennik. Prosimy używać polskich znaków</p> <p>Opis firmy: <textarea name="n_opis" id="textarea" cols="100" rows="20">'; $message2 = '</textarea>'; a potem Cytat <? if ($id_firmy == 2) echo ($message); ?> <? if ($id_firmy == 2) echo ($mess); ?> <? if ($id_firmy == 2) echo ($message2); ?> W ten i ten sposob dziala. Ale i tak dziekuje bardzo. Moze w tym temacie tez sie podpytam jak zrobic fakture pro forme online? Zmienne tylko dane klienta, kwota, vat i sprzedawca stale. a numer faktury rosnacy i wpisywany do bazy danych wraz z danymi klienta? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 14:29 |