![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Proszę wszystkich o opinie na temat działania skryptu i nie tylko. Demo skryptu pod adresem Demo Pozdrowienia
Powód edycji: [Daiquiri]: Usuwam SEO link :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem po co jest ta captcha jak przycisk "Anuluj" i tak pokazuje wynik?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- brzydkie
- nie działa bez JS - rysowanie jakiś bzdur w celu weryfikacji? - pomysł byłby może i dobry, ALE ja tam widzę tylko mapę z punku A do punktu B + jakieś dane brzydko sformatowane Czyli, że co mamy ocenić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 22 Dołączył: 6.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki
Monter08 Cytat Nie rozumiem po co jest ta captcha jak przycisk "Anuluj" i tak pokazuje wynik? !*! Ocenić całość może jakiś test bezpieczeństwa |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona może być. Chociaż faktycznie to rysowanie troszkę wkurzające.
Tak czy inaczej jest już coś takiego na stronie Poczty Polskiej. Przez co uważam to za mało potrzebne. Gdy by to był zbiór poczty i kurierów wtedy może bardziej było by przydatne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Frustrujące to rysowanie, pracuję na laptopie i używam touchpada, mało przyjemnie się za jego pomocą rysuje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie rozumiem po co to, http://sledzenie.poczta-polska.pl . Mapka raczej nikomu nie potrzebna, chcemy po prostu wiedzieć kiedy paczka będzie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Matkas: no masz rację, że istnienie tego projektu jest wątpliwe, ale w pewien sposób prezentuje wykorzystanie API PP.
Tu widzę, że zastosowano do tego NuSOAP, ale równie dobrze można do tego wykorzystać natywne biblioteki PHP. Schemat i dobór kolorów - straszny. Kod też nie lepszy - typowe spaghetti gdzie miesza się JS, CSS i HTML i nie ma jednolitego rozdzielenia funkcji. Inna kwestia, że zasadność zastosowania rysunkowej captch'y jest raczej zbędna bo API PP w wersji podstawowej daje możliwość sprawdzenia tylko jednej paczki. -- Test bezpieczeństwa - a czego niby? Odbierasz kod przesyłki i wrzucasz do API PP. Jak API zwróci błąd to zwyczajnie go łapiesz i wyświetlasz wraz z kodem ("Niepoprawny numer przesyłki ! -2") Więc nie ma sensu tu np. nic wstrzykiwać bo i jaki miałoby to sens. Ty dostajesz dane, ślesz je bezpośrednio i odbierasz wynik. -- Czyli jak wpiszę numer nadawczy poleconego to będzie źle bo podążając zgodnie z tytułem "Serwis umożliwia śledzenie paczek Poczty Polskiej". (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował klocu 31.03.2013, 19:57:52 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dzięki.
Poczta nie oferuje drukowania listy przesyłek. (IMG:style_emoticons/default/oneeyedsmiley02.png) Popracuję nad kodem i kolorystyką Ten post edytował ber32 4.04.2013, 15:37:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popracuj nad captcha. To najabrdziej irytujące rozwiązanie jakie w życiu spotkałem. Dobrą minutę się męczyłem i przyznam się szczerze, zdenerwowałem się.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:23 |