![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostatnio dużo czasu spędzam na śledzeniu aukcji na allegro łapiąc różne ciekawe oferty czy też po prostu z ciekawości po ile dany przedmiot się sprzeda i naszła mnie myśl na temat aplikacji która wykonywałaby to za mnie, czyli sprawdzała stan aukcji, wyświetlała przelicytowanie czy nawet samo przypomnienie o kończącej się aukcji. Myślałem, że wygodnie byłoby to mieć po prostu pod jakimś numerem GG który wysyłał by takowe powiadomienia i obsługiwał dodawanie/usuwanie aukcji, na początku sprawdziłem czy czasami samo Allegro nie ma takiego czegoś wbudowanego ale jednak nie znalazłem, google też nic ciekawe mi nie mówi. Dlatego zwracam się z pytaniem czy znacie takiego "Bota", bo w sumie mógłbym sam takie coś napisać dla własnej wygody, ale też nie chce wynajdywać koła na nowo. Korzystaliście z czegoś takiego lub czy korzystalibyście? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiadomienia o aukcji? Jak bierzesz w niej udział, to informacja przychodzi na email, prócz tego, jako takiego systemu chyba nie ma. Kiedyś istniały skrypty/serwisy tzw. "snajper aukcji", który w ostatniej sekundzie, podbijał cenę.
Napisanie takiego "bota" który powiadamiałby o statusie aukcji, nie jest zbyt skomplikowane, tym bardziej że można wykorzystać API allegro z API gg. -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o powiadomienia bez uczestniczenia w aukcji. No tak skomplikowane nie jest ale nie o to mi chyba chodziło w pytaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Istnieje takie coś:
http://www.snajper.net/ |
|
|
![]()
|
|
Istnieje takie coś: http://www.snajper.net/ Nie chodzi mi o podbijanie automatycznie aukcji, tylko śledzenie jej bez uczestniczenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku sprawdziłem czy czasami samo Allegro nie ma takiego czegoś wbudowanego ale jednak nie znalazłem Jeśli chodzi Ci o powiadomienia X minut przed zakończeniem aukcji, to słabo szukałeś. Co prawda jest to wykonalne tylko dla aukcji, które obserwujesz, ale są powiadomienia email i GG i konfiguracja kiedy powiadomienie ma zostać wysłane - od 10 minut do 48 godzin przed końcem aukcji. Więc sorry, ale ja bym z Twojego powiadamiacza nie korzystał ![]() Ten post edytował sowiq 25.03.2013, 17:48:14 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chodzi Ci o powiadomienia X minut przed zakończeniem aukcji, to słabo szukałeś. Co prawda jest to wykonalne tylko dla aukcji, które obserwujesz, ale są powiadomienia email i GG i konfiguracja kiedy powiadomienie ma zostać wysłane - od 10 minut do 48 godzin przed końcem aukcji. Więc sorry, ale ja bym z Twojego powiadamiacza nie korzystał ![]() O, tego nie znalazłem ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:45 |