![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Podejrzewam ze problem jest blahy ale dla mnie stanowi przeszkode
otoz mam cos takiego:
i teraz beda moje schody otoz chce aby po zaznaczeniu danego koloru, kolor ktory byl wybrany byl pozniej wrzucany do
w miejsce znakow zapytan mam wstawic wybrany kolor Jak to zrobic?? bardzo prosze bo to dla mnie sprawa zycia i smierci -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale to ma sie zawierac wszystko w jednym pliku php
poprostu zanaczam cos nastepnie zmienna jest przekazywana dalej itd... i to bedzie dzialac?? Bo chcialbym zrobic cos takiego wybieram kolor a pozniej w dalszej czesci dokumentu wyswietlana jest danym kolorem no i wlasnie nie wiem jak to rozwiazac a wszystko powinno odbywac sie podczas wyswietlania jednego pliku Ten post edytował miszqa 30.09.2004, 19:57:11 -------------------- nie wszystko jeszcze wiem, uczę się, ale dzięki za wszelką pomoc i wyrozumiałość (Win2k, Apache, MySQL 3.23.39)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akcję możesz równiedobrze przeprowadzić na stronę, na której jesteś, jak i na stronę, która jest zupełnie gdzie indziej. Jeżeli zmienna ma być przekazywana dalej, to już nie wiem, jak zrobić...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2002 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz tak jak napisał Ci Vertical, a wszytsko ujmujesz w instrukcję warunkową. W zależności od tego czy jest podane pole czy go nie ma wyświetlasz odpowiednie kolory. Jeśli chodzi op rzekazywanie zmiennej na inne strony możesz użyć pola typu hidden, a jeśli nie używasz już dalej formularza to możesz przekazywać zmienną przez GET.
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:10 |