![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż od paru godzin męczę się ze zrobieniem rozwijanego menu. Jakąś wiedzę w css i html posiadam, niejeden layout już zakodowałem lecz tutaj po prostu już brak mi cierpliwości bo czego bym nie ustawił/zmienił to i tak źle się wyświetla i już brak mi pomysłów. ![]() Tak aktualnie u mnie to wygląda, zabawa marginesami i paddingami nie sprawia mi zbyt wiele przyjemności, ale nawet nie jestem w stanie ustawić tego mniej więcej równo, bo zmieniam wartość marginesu, to się przesuwa nie w tą stronę, kombinuję z paddingami, to samo. W dodatku jak widać, tło submenu jest nierówne i już brak mi pomysłów jak to wyrównać. Poniżej daję cały kod. CSS:
HTML: Efekt jaki chcę otrzymać to Submenu wyrównane z głównym menu i równomiernie rozłożone wszystkie odnośniki. Pomożecie? PS. Tak wiem, kod css jest troszku pokomplikowany, kombinowałem jak mogłem ale mimo wszystko nic mi nie wyszło konkretnego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
oto działający kod:
w html'u chyba nic nie zmieniałem ale na wszelki wypadek wkleję: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Jeszcze parę poprawek musiałem zrobić by odpowiednio dostosować ale śmiga. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:51 |